Διπλή αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου και Δεμουρτζίδη για το Ογκολογικό Νοσοκομείο στο Καρατάσιου και για το περιαστικό δάσος Ευκαρπίας


Διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τέσσερα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Υπουργό Επικρατείας - Αρμόδιο για τον Συντονισμό των Κυβερνητικών Πολιτικών, Άκη Σκέρτσο, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου όπου θα κατασκευαστεί το νέο υπερσύγχρονο Ογκολογικό Νοσοκομείο και στο περιαστικό δάσος Ευκαρπίας που θα αναβαθμιστεί με χρηματοδότηση του Σταύρου Ανδρεάδη.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο Δήμαρχος και οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν αυτοψία στους δύο δημόσιους χώρους που αναπτύσσονται στα όρια του Δήμου Παύλου Μελά.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε επίσης το Σέιχ Σου και το Στρατόπεδο Ζιάκα και το αποτελούσαν οι:

Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας - Αρμόδιος για τον Συντονισμό των Κυβερνητικών Πολιτικών,

Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης,

Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος,

Μίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας,

Θανάσης Κοντογεώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης,

Γιάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών και  

Μαρία Αντωνίου, Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

 

Μετά την ολοκλήρωση της διπλής αυτοψίας, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης δήλωσε τα εξής:

Για το Ογκολογικό Νοσοκομείο

«Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τους όρους δόμησης και χρήσης καθώς και για την κοστολόγηση σε συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να υπάρξουν πόροι για τη χρηματοδότηση αυτού του υπερσύγχρονου Ογκολογικού Νοσοκομείου της χώρας. Στα όρια λοιπόν του δήμου Παύλου Μελά, της δυτικής θεσσαλονίκης, σε κομβική θέση για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, θα αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο Πάρκο Υγείας και μια Ζώνη υπηρεσιών περίθαλψης πανελλαδικής εμβέλειας που περιλαμβάνει το ΓΝΘ Παπαγεωργίου, το 424 ΓΣΝΘ και το νέο ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο. Υπενθυμίζω ότι έγινε δεκτό από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το απολύτως τεκμηριωμένο αίτημά μας για κατασκευή του Ογκολογικού στον Δήμο μας και η παραχώρηση της ανατολικής πλευράς του μεγάλου δημόσιου χώρου, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Υπουργείο Υγείας, μια απόφαση που ανακοινώθηκε επίσημα την 1η Ιουλίου του 2022.

Υποδείξαμε το Καρατάσιου των 600 περίπου στρεμμάτων γιατί μεταξύ άλλων:

Με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δ.Ε. Πολίχνης (Φ.Ε.Κ. Δ’ 444/26.07.2021). προβλέψαμε τη χρήση δημόσιας υγείας για το πρώην στρατόπεδο.

Η συγκεκριμένη έκταση γειτνιάζει άμεσα με τα δύο πρώτης γραμμής Νοσοκομεία.

Η επιλογή αυτής της χωροθέτησης εξασφαλίζει άνετο και ασφαλές δίκτυο μετακινήσεων και προσέγγισης που εύκολα επιδέχεται προέκτασης. Ήδη ο Δήμος Παύλου Μελά ξεκίνησε τη διαμόρφωση νέας εισόδου πόλης με το χρηματοδοτούμενο έργο της περιβαλλοντικής αναβάθμισης Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντος και 25ης Μαρτίου, ένας οδικός άξονας που οδηγεί στα μεγάλα νοσοκομειακά συγκροτήματα του ΓΝΘ Νικολάου Παπαγεωργίου και του 424 ΓΣΝΘ καθώς και στο τμήμα του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου όπου θα κατασκευαστεί το νέο υπερσύγχρονο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης».

 Για το  περιαστικό δάσος Ευκαρπίας

«Καλωσορίσαμε το κλιμάκιο της κυβέρνησης και τον κύριο Σταύρο Ανδρεάδη στην περιαστική περιοχή της ΔΕ Ευκαρπίας, εκεί όπου με την Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για διάθεση κατά χρήση προς το δημόσιο έκτασης των 3.039 στρεμμάτων  προκειμένου να αποκατασταθούν - αναβαθμιστούν - αναδασωθούν, ανοίγει μια νέα σελίδα, σε συνεργασία με την Πολιτεία και τον κύριο Ανδρεάδη,  επιβεβαιώνοντας ότι το αύριο θα είναι πράσινο και ελπιδοφόρο!

Μάλιστα όπως γνωρίζετε, πριν από λίγες ημέρες ο κύριος Ανδρεάδης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του, που προβλέπει τη φύτευση χιλιάδων δέντρων, τη διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων και μονοπατιών, την κατασκευή υποδομών για δασική αναψυχή και τη συντήρηση του δάσους, καθώς και λοιπά συνοδά έργα. Και όλα αυτά σε μία περιοχή που υστερεί σε "πνεύμονες" πρασίνου, τη δυτική Θεσσαλονίκη, στην οποία θα δημιουργηθεί ένας νέος χώρος πρασίνου και δασικής αναψυχής που θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες.

Πετυχαίνουμε: Οικολογική αναβάθμιση, αύξηση της έκτασης των δασών και της προστασίας του εδάφους από διάβρωση, βελτίωση του δασοκομικού δυναμικού, βελτίωση των υδρολογικών συνθηκών, αύξηση πυραντοχής με δημιουργία ζωνών από λιγότερα εύφλεκτα είδη, αισθητική αναβάθμιση του τοπίου, αξιοποίηση της περιοχής για αναψυχή με τη δημιουργία ενός ευχάριστου, ασφαλούς περιβάλλοντος δίπλα στη φύση και βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και του μικροκλίματος».Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!