Ξεκίνησαν οι συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού για ευπαθείς πολίτες στον δήμο Θεσσαλονίκης

 


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ξεκίνησαν οι συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού για ευπαθείς πολίτες

Το πρώτο βήμα για την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας έκαναν τη Δευτέρα (13/02/2023)  οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας Δυτικού Τομέα (ΚΚΔΤ) και του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πρώτη ομαδική συνάντηση επαγγελματικού προσανατολισμού. Οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δυο Κέντρων, τις προϋποθέσεις για υποβολή αιτήσεων σε επιδόματα, τους τρόπους προσέγγισης της αγοράς εργασίας, τα προγράμματα ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) που είναι σε ισχύ, τα εισοδήματα που εξαιρούνται από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (Ε.Ε.Ε.) κ.ά. 

 

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν κάθε Δευτέρα, στον χώρο του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, 3ος όροφο) με ενότητες όπως: Επικοινωνία, Λήψη Απόφασης, Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας (Βιογραφικό Σημείωμα, Συνοδευτική Επιστολή, προετοιμασία για Συνέντευξη επιλογής προσωπικού), Διαχείριση χρόνου, Εκπαίδευση ωφελούμενων για υποβολή αιτήσεων vouchers και προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, Ενημέρωση για επιδόματα προνοιακού τύπου (ΕΕΕ, Επίδομα Στέγασης κ.ά).

 

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο

Κέντρο Κοινότητας Δυτικού Τομέα, Ειρήνης 4 (Πλατεία Δημοκρατίας), τηλ. 2310526055 και στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων, Μοναστηρίου 62, τηλ. 2313316610, 2313316618.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!