ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση για τις Γυναίκες Ρομά και την κοινωνική τους ένταξη

 


Εκδήλωση για τις Γυναίκες Ρομά και την κοινωνική τους ένταξη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9/2 η εκδήλωση της θεματικής Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης με θέμα «Γυναίκες Ρομά-Άνθρωποι χωρίς δικαιώματα», στην αίθουσα Άστρον στην περιοχή της Μενεμένης.

Στην εκδήλωση μίλησαν το μέλος του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαρία Τζαμπάζη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δενδροποτάμου Γιαννούλα Μάγγα, η δικηγόρος Έρση Φωτοπούλου και ο Δρ. Δάσκαλος και ερευνητής Άγγελος Χατζηνικολάου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε εκτενής συζήτηση και αναφορά στους αποκλεισμούς που βιώνουν οι γυναίκες Ρομά, στα καθημερινά τους προβλήματα, και την ανάγκη για ουσιαστική ένταξη τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Γιαννούλα Μάγγα, «εμείς οι γυναίκες Ρομά δεν χρειαζόμαστε άλλη ενδυνάμωση. Είμαστε εδώ, είμαστε έτοιμες».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης και Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος και ο αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης Μίλτος Οικονόμου.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!