Αρχίζουν τα έργα συντήρησης στη νέα παραλία – Υπογράφηκε η σύμβαση

  


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρχίζουν τα έργα συντήρησης στη νέα παραλία – Υπογράφηκε η σύμβαση    

Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής στη νέα παραλία προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έπειτα από την υπογραφή σήμερα (14/02) το πρωί της σύμβασης ανάθεσης του αντίστοιχου έργου από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.

 

«Από την αρχή της θητείας μας είχαμε δεσμευτεί για μια μεγάλη εργολαβία συντήρησης της νέας παραλίας και η δέσμευση αυτή γίνεται πράξη. Η νέα παραλία είναι το κόσμημα της πόλης μας, είναι ένας τόπος που προσελκύει και κατοίκους και επισκέπτες. Με αυτήν την εργολαβία -που πέρασε από σαράντα κύματα, όχι με ευθύνη της διοίκησης, αλλά σήμερα επιτέλους έχουμε ανάδοχο- υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε η νέα παραλία να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα. Θα είμαστε εκεί, για να επιβλέπουμε και να πιέζουμε για αυτόν τον σκοπό», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

«Ολοκληρώσαμε τη διαγωνιστική διαδικασία για τη συντήρηση της νέας παραλίας μετά από πολύμηνες δικαστικές διαμάχες. Πρόκειται για μια μεγάλη εργολαβία, η οποία θα καλύψει όλες τις ανάγκες αυτού του κομματιού της Θεσσαλονίκης, που το απολαμβάνουν κάτοικοι και επισκέπτες, για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που υπάρχει συγκεκριμένη εργολαβία για τη συντήρηση αυτού του στολιδιού της πόλης», είπε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

 

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, στο πλαίσιο της εργολαβίας θα αντιμετωπιστούν προβλήματα καθημερινότητας, όπως είναι ενδεικτικά βλάβες στον φωτισμό, ενώ θα αποκατασταθούν και σημεία που δεν λειτούργησαν σχεδόν ποτέ, μεταξύ των οποίων τα σιντριβάνια στις εμβληματικές Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου αλλά και στην περιοχή του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. «Αυτή η εργολαβία έρχεται να δώσει ζωή και σε αυτά τα κομμάτια και να αλλάξει συνολικά την εικόνα της περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Κυριζίδης.

 

Σε βάθος διετίας

Το έργο, που θα έχει διάρκεια δύο ετών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία έχουν προκύψει από φθορές αλλά και βανδαλισμούς που σημειώθηκαν κατά καιρούς στη νέα παραλία όπως και εργασίες για την αναβάθμιση του πρασίνου.

Στο πλαίσιό του θα καλυφθούν και οι ανάγκες για περιοδική συντήρηση των πολυσύνθετων εγκαταστάσεων της νέας παραλίας.

 

Πράσινο 62,5 στρεμμάτων

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, προβλέπεται η συντήρηση των χώρων πρασίνου στους κήπους της νέας παραλίας, που αναπτύσσονται σε μια έκταση περίπου 62,5 στρεμμάτων.

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο συντήρησης του πρασίνου αλλά και να αναβαθμιστούν τα πάρκα τόσο περιβαλλοντικά όσο και αισθητικά. Προς αυτήν την κατεύθυνση, εξάλλου, προγραμματίζονται εκατοντάδες νέες δενδροφυτεύσεις αλλά και η τοποθέτηση χιλιάδων θάμνων και φυτών.

 

Φωτισμός και σιντριβάνια

Παράλληλα, προβλέπονται η συντήρηση του δικτύου φωτισμού, η τοποθέτηση φωτιστικών που έχουν καταστραφεί και η αντικατάσταση λαμπτήρων.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμη εκτεταμένες παρεμβάσεις για την επισκευή σιντριβανιών, την αποκατάσταση λειτουργίας στα επεισόδια νερού κατά μήκος της παραλίας, τη ριζική ανακαίνιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κ.ά.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!