Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος εκπαιδευτικών συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης

 


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος εκπαιδευτικών συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης

Με τη συμμετοχή 3.000 μαθητών από 20 σχολεία της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκπαιδευτικών συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, με μαέστρο τον Χάρη Ηλιάδη και αφηγήτρια τη θεατρολόγο Τζένη Ζαπτιέ και να απολαύσουν το μουσικό παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου με τίτλο «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες... και ο Δράκος του Νερού», εμπνευσμένο από το έργο του Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα.

Η Συμφωνική Ορχήστρα πραγματοποίησε 11 συναυλίες για μαθητές δημοτικού και μια συναυλία για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο.

 

«Με σεβασμό για τα παιδιά παρουσιάσαμε ένα μουσικό -εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το μουσικό παραμύθι αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του Νίκου Σκαλκώτα και την υπέροχη δύναμη της μουσικής του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Βάνα Παπαϊωάννου που δημιούργησε το μουσικό αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά και στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού που μας παραχώρησε όλο το υλικό για να εκτελεστεί με τον καλύτερο τρόπο από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, τον αρχιμουσικό της Χάρη Ηλιάδη και την θεατρολόγο Τζένη Ζαπτιέ στο ρόλο του αφηγητή. Σύντομα η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης θα εντάξει και πάλι στον προγραμματισμό της ένα μουσικό έργο για τους μικρούς της φίλους», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!