Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Στ. Καλαφάτη με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων

 


Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης)  Σταύρου Καλαφάτη με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων


Καλαφάτης: «Ιστορικό, διαχρονικό και δίκαιο το αίτημα των Σαρακατσάνων της Βουλγαρίας για την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας»

 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης συναντήθηκε, σήμερα, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, τα μέλη της οποίας τον ευχαρίστησαν για τη συμβολή του στις διαδικασίες απόδοσης της Ελληνικής Ιθαγένειας στους 20.000 και πλέον, ελληνικής καταγωγής, Σαρακατσαναίους της Βουλγαρίας. Δήλωσε αμέσως μετά:

 

«Είναι ισχυρό το αποτύπωμα των Σαρακατσάνων στο χρόνο. Στην παιδεία, στην οικονομία, στο εμπόριο. Με το πείσμα, τη θέληση, την εργατικότητα και το δυναμισμό τους, πρόκοψαν και συνεχίζουν με το ίδιο πάθος να προκόβουν σε όλους τους τομείς. Αυτό το πείσμα, αυτό το πάθος, ώθησε κι εμένα να συμβάλω, ώστε το ιστορικό, διαχρονικό,  δίκαιο αίτημά τους, να μπει στις ράγες, για να διευθετηθεί οριστικά. Οι Σαρακατσάνοι -και ειδικά οι νέοι- πρωτοστατούν στη διατήρηση της παράδοσης και στη συνεκτική μας προσπάθεια να κερδίσουμε  σήμερα τη μάχη του αύριο. Να διατηρήσουμε την περηφάνια και την εθνική μας αυτοπεποίθηση, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το μέλλον που θέλουμε και να βαδίζουμε ενωμένοι στο φως της επόμενης μέρας».

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ) κ. Γιώργος Μουτσιάνας, επισήμανε: «Όλοι αναγνώρισαν, το δίκαιο  αίτημα των Ελλήνων Σαρακατσαναίων της Βουλγαρίας,  γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτή την φορά  είμαστε επιτέλους μετά από δεκαετίες, πολύ κοντά  στην απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας στα αδέλφια μας. Τους το οφείλουμε ιστορικά, τους το χρωστάμε Εθνικά».

 

Στη συνάντηση παρέστησαν οι κ.κ. Γιώργος Μουτσιάνας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, Ιωάννης  Μπίκος, πρώην Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων και η κ. Νίκη Στρατηλάτη.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!