Συνάντηση Στ. Καλαφάτη με τον Γερμανό ομοσπονδιακό υφυπουργό στέγασης, αστικής ανάπτυξης και κτιρίων κ. Sören Bartol και τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Carsten Müller

 


Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Σταύρου Καλαφάτη με τον Γερμανό Ομοσπονδιακό  Υφυπουργό Στέγασης, Αστικής Ανάπτυξης και Κτιρίων κ. Sören Bartol και τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Carsten Müller

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης συναντήθηκε, σήμερα, στο Διοικητήριο, με τον Γερμανό Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Στέγασης, Αστικής Ανάπτυξης και Κτιρίων και νέο εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κ. Sören Bartol και τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Carsten Müller. 

 

Ο κ. Καλαφάτης παρουσίασε στους συνομιλητές του την Ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη του 2030, με τα 30+ έργα, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως πυλώνα σταθερότητας της περιοχής, ανέπτυξε το σχέδιο της Κυβέρνησης για την πράσινη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και συζήτησε για θέματα Ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας.

 

“Διαπιστώσαμε, για άλλη μία φορά, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε άριστο επίπεδο, σε όλους τους τομείς. Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τις κυβερνητικές πολιτικές Πράσινης Ανάπτυξης που εφαρμόζουμε στη Δυτική Μακεδονία, αλλά να αναπτύξω το ρόλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του έμψυχου δυναμικού που αυτό διαθέτει, στην αναπτυξιακή μετάβαση της περιοχής. Όπως υπογράμμισα, οι Έλληνες πιστεύουμε στη σημαντική συμβολή της Παιδείας, αλλά και του Πολιτισμού ως τομείς που συμβάλλουν και στην Ανάπτυξη. Συζητήσαμε, ακόμη, για τη μετατροπή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης σε μεταφορικό και ενεργειακό πυλώνα και τη συμβολή της στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Είχα, επίσης, την ευκαιρία να παρουσιάσω την Ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη του 2030, με την υλοποίηση 30+ έργων στον Αναπτυξιακό, Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό τομέα. Πρότεινα στους συνομιλητές μου να συναντηθούν με τους εκπροσώπους Α΄ και Β΄ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Μακεδονία και τη Θράκη ώστε να προχωρήσουν, άμεσα, συνεργασίες σε διάφορους τομείς”, δήλωσε ο κ. Καλαφάτης μετά τη συνάντηση.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!