Ξεκίνησαν τα έργα ανακατασκευής του Κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού και των ανοιχτών γηπέδων 5x5 στις οδούς Νυμφαίου και 25ης Μαρτίου

 


Ξεκίνησαν τα έργα ανακατασκευής του Κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού και των ανοιχτών γηπέδων 5x5 στις οδούς Νυμφαίου και 25ης Μαρτίου

 

            Τρία σημαντικά αθλητικά έργα που έρχονται να συμβάλουν στην εκ βάθρων αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου βρίσκονται πλέον σε φάση υλοποίησης, εξασφαλίζοντας σύγχρονες συνθήκες άθλησης για μαθητές και αθλούμενους κάθε ηλικίας.

           


Έχοντας ως στόχο τη βελτίωση και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και με γνώμονα την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα  των χώρων άθλησης, τόσο στα σχολεία όσο και στα δημοτικά γήπεδα, ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής:

·         του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού με παράλληλες παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο του σχολείου και τη δημιουργία τριών εξωτερικών γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ

·         του  ανοιχτού γηπέδου 5x5 επί της οδού Νυμφαίου και

·         του ανοιχτού γηπέδου 5x5 επί της οδού 25ης Μαρτίου

            Οι παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης στους τρεις αθλητικούς χώρους, που παρουσιάζουν χρόνιες φθορές και σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, εντάσσονται στο πρόγραμμα  του Υπουργείου Εσωτερικών “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” με τίτλο “Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων” συνολικού προϋπολογισμού 782.000€.

            Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες στο κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού περιλαμβάνουν παρεμβάσεις συντήρησης και ανακατασκευής σε όλα τα επίπεδα - δομικά, αποχετευτικά, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά - στην τοποθέτηση ξύλινου παρκέ, στην προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού, στην αντικατάσταση μπασκετών, στην τοποθέτηση νέου ηλεκτροφωτισμού και ηλεκτρονικού πίνακα αγώνων, στην τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στις κερκίδες, στην ανακαίνιση εισόδου και αποδυτηρίων, στη συντήρηση οροφής- εσωτερικής και εξωτερικής όψης του κτιρίου. Παράλληλα στους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους του σχολικού συγκροτήματος θα δημιουργηθούν τρία νέα γήπεδα μπάσκετ, με επίστρωση δαπέδων με χυτό συνθετικό τάπητα, αφού προηγηθεί εξυγίανση με τις απαραίτητες εργασίες των υφιστάμενων δαπέδων. Επίσης θα γίνει συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών εξοπλισμών (μπασκέτες) και προμήθεια προστατευτικών ειδών και συντήρηση των εξωτερικών κερκίδων και των υφιστάμενων μεταλλικών κιγκλιδωμάτων τους.

            Στο ανοιχτό γήπεδο 5x5 επί της οδού Νυμφαίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής, οι οποίες περιλαμβάνουν: αποξήλωση του υφιστάμενου συνθετικού χλοοτάπητα και τοποθέτηση νέου, αποξήλωση της υφιστάμενης περίφραξης και τοποθέτησης νέας, αναβάθμιση του φωτισμού με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED και προμήθεια εξοπλισμού γηπέδου (πάγκος αθλητών, εστίες). Αντίστοιχα, στο ανοιχτό γήπεδο 5x5 επί της οδού 25ης Μαρτίου θα γίνει τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα, θα αντικατασταθεί η περίφραξη, όπως και οι προβολείς εξωτερικού χώρου με νέου τύπου λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

            “Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, με τα έργα συντήρησης και ανακαίνισης των σχολικών μας γυμναστηρίων και την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του δήμου μας, παραμένει η ασφάλεια, η λειτουργικότητα και η καλαισθησία των υποδομών, εξασφαλίζοντας σύγχρονες συνθήκες άθλησης για τους μαθητές, τους αθλητικούς μας συλλόγους και τους αθλούμενους. Ο αθλητισμός προάγει τον υγιή τρόπο ζωής και την ευγενή άμιλλα και αυτό συνοψίζει το νόημα του να ξεπερνάμε τις δυνάμεις μας και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πολιτών” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

            Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Μαρία Γαβαλά, στα έργα που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα σχολεία, προστίθενται επιπλέον μια σειρά ευρείας κλίμακας βελτιωτικών παρεμβάσεων συντήρησης και αποκατάστασης φθορών σε οκτώ (8) σχολικές μονάδες του Δήμου, που εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό του 1.807.200€ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!