Ενημέρωση για «πτώσεις και κατάγματα στην τρίτη ηλικία» στις 20 και 21 Μαρτίου στον δήμο Παύλου Μελά


 Το ΚΕΠ Υγείας του Τμήματος Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Παύλου Μελά,  σε συνεργασία με τους φυσικοθεραπευτές  του Δήμου, διοργανώνουν ενημερωτικές δράσεις προαγωγής υγείας με θέμα: «Πτώσεις και Κατάγματα στην τρίτη ηλικία», τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στο ΚΑΠΗ  Πολίχνης, Ελευθερίου Βενιζέλου 31 και την Τρίτη 21 Μαρτίου, στο ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, Τζαβέλα 12, στις 10.00 π.μ.

Ομιλητές οι Αλεξάνδρα Βουνάκη, Μαρία Πίγγου, Ανδρέας Καπάκογλου, Ανδρέας Μαρτζέλης.

Οι πτώσεις στους  ηλικιωμένους  είναι συχνές και συμβαίνουν τις περισσότερες  φορές μέσα στο σπίτι, προκαλώντας τραυματισμούς και κατάγματα. Η μεγάλη ηλικία, η παρουσία οστεοπόρωσης, ένα τυχαίο συμβάν μέσα στο σπίτι (στραβοπάτημα, γλίστρημα μπέρδεμα του ποδιού σε ένα χαλί, ένα σκαλοπάτι κ.λ.π.), να προκαλέσουν πτώση με σοβαρά κατάγματα ισχίου, σπονδυλικής στήλης κ.λ.π., τα οποία μπορούν να περιορίσουν σημαντικά τη δραστηριότητα ενός ηλικιωμένου ατόμου ή να οδηγήσουν στο χειρουργείο.

Η Πρόληψη των πτώσεων στην τρίτη ηλικία είναι ένα σπουδαίο θέμα στη κοινωνία, αν υπολογίσει κανείς το κόστος (σωματικό, ψυχολογικό και οικονομικό) του ηλικιωμένου, της οικογένειας και του συνόλου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!