Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 


Εορτασμός της 25ης  Μαρτίου στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

            Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα τιμήσει και φέτος την 25η Μαρτίου, διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

            Στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της 25ης Μαρτίου επίσημες δοξολογίες τόσο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου, ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, όσο και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ελευθέριο Κορδελιό. Θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνες δεήσεις, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο της Πλατείας Ευόσμου και στο Άγαλμα του Παύλου Μελά στο Ελευθέριο Κορδελιό.

            Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη διεξαγωγή της ενιαίας παρέλασης (στις 12.00μμ) των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και αντιπροσωπειών φορέων και συλλόγων του δήμου. Η παρέλαση θα έχει ως αφετηρία τη συμβολή των οδών Νυμφαίου και Μ. Αλεξάνδρου,  η οποία αφού διασχίσει την οδό Μ. Αλεξάνδρου, θα συνεχίσει προς το Ελευθέριο-Κορδελιό επί της οδού Φιλ. Φλώρου με κατάληξη, την οδό A. Παπανδρέου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα Εορτασμού έχει ως εξής:

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ  25/03/2023

 

Ώρα 09:45 π.μ.: Έπαρση της σημαίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και στο Δημαρχείο. 

  Ώρα 10:00 π.μ.: Προσέλευση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου

 Ώρα 10:30 π.μ. : Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου

 Ώρα 11:15 π.μ.:  Ηρώο πλατείας Δημαρχείου

 Επιμνημόσυνη Δέηση

Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Κωνσταντινιά Χρηστοδουλοπούλου, Τεχνολόγο του 4ου Γυμνασίου Ευόσμου

  Κατάθεση Στεφάνων

 Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση σημαιών και τμημάτων μαθητών των σχολείων, των προσκόπων, των φορέων  και συλλόγων, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου από το ύψος της οδού Νυμφαίου,  η οποία αφού διασχίσει την οδό Μ. Αλεξάνδρου, θα συνεχίσει προς το Ελευθέριο-Κορδελιό επί της οδού Φιλ. Φλώρου με κατάληξη, την οδό A. Παπανδρέου.

                   

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ- ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 25/03/2023

 

Ώρα 10:00 π.μ. : Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Θεόδωρο Ζιώγα, Φιλόλογο του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερίου -Κορδελιού

Ώρα 10: 45 π.μ.: Ηρώο του Παύλου Μελά, πλατεία Σκρα

Επιμνημόσυνη  Δέηση

Κατάθεση Στεφάνων

 Ώρα 12:00 μ.μ.:  Παρέλαση σημαιών και τμημάτων  μαθητών των σχολείων, των προσκόπων,  των φορέων  και συλλόγων, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου από το ύψος της οδού Νυμφαίου,  η οποία αφού διασχίσει την οδό Μ. Αλεξάνδρου, θα συνεχίσει προς το Ελευθέριο-Κορδελιό επί της οδού Φιλ. Φλώρου με κατάληξη, την οδό A. Παπανδρέου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!