Θ. Καράογλου: "Γενναία και λογική η τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού"

 


Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ Η ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ»

 

«Γενναία και λογική» χαρακτήρισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου την τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,4% που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο Fm» και τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Γιώτη.

Για τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας η νέα αύξηση προφανώς και δεν λύνει το ζήτημα της ακρίβειας, σίγουρα όμως προσφέρει μια σημαντική ανακούφιση και δηλώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να αυξήσει τους μισθούς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όπως εξήγησε: «Η Κυβέρνηση παρακολούθησε τον κοινωνικό διάλογο ανάμεσα στις εργοδοτικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους και κατέληξε στη χρυσή τομή που οδηγεί από 1η Απριλίου 2023 σε μια γενναία και λογική αύξηση του κατώτατου μισθού σταθμίζοντας δυο σημαντικές παραμέτρους. Αφενός τις αντοχές των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς τα χρήματα θα δοθούν από τις επιχειρήσεις και αφετέρου τις ανάγκες των εργαζομένων. Η αύξηση 9,4% η οποία ισορροπεί μεταξύ της πρότασης της εργοδοσίας και της πρότασης των εργαζομένων. Σε διάστημα περίπου ενός χρόνου οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει τρεις μισθούς, όπως προκύπτει εάν πολλαπλασιάσουμε τη διαφορά από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ επί 14 μισθούς».

Ερωτώμενος για την παγκόσμια ανησυχία που προκαλούν οι καταρρεύσεις τραπεζών στο εξωτερικό, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση από την Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής  και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να προλάβουν εν τη γενέσει του πιθανό ντόμινο που θα προκαλέσει αρρυθμίες και αναστάτωση στην παγκόσμια οικονομία. «Προφανώς είμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχουν αχαρτογράφητα ύδατα και υπάρχει ανησυχία. Σε ό,τι μας αφορά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό και δεν κινδυνεύει. Όμως το μόνο που δεν χρειαζόμαστε στην παρούσα χρονική στιγμή, με την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, είναι μια κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος» σημείωσε σχετικά.  

Αναφορικά με το «αποτύπωμα» του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ο κ. Καράογλου έκανε λόγο για «εθνική τραγωδία» η οποία θα χρειαστεί χρόνο να ξεπεραστεί. «Υπάρχει θυμός, οργή και αγανάκτηση. Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να καταλάβει η κοινωνία ότι αυτό που ζήσαμε στα Τέμπη είναι το φαινόμενο μιας Ελλάδας που δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε και μιας Ελλάδας που πρέπει να αλλάξουμε. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να συγκρουστούμε με το “βαθύ κράτος”, να αλλάξουν νοοτροπίες και να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις. Στοίχημά μας είναι η αξιολόγηση, ο εκσυγχρονισμός του κράτους και ενδεχομένως να συνδυαστεί η παραγωγικότητα και η απόδοση των υπαλλήλων με τον μισθό που λαμβάνουν. Να πούμε “ναι στην Ελλάδα της αξιοκρατίας” και όχι στην ισοπέδωση εις βάρος των άξιων και ικανών υπαλλήλων» τόνισε μεταξύ άλλων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!