ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης: Να διασφαλιστεί η δημόσια διαχείριση του νερού και στην ΕΥΑΘ Συνάντηση κλιμακίου του κόμματος με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ

 


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης: Να διασφαλιστεί η δημόσια διαχείριση του νερού και στην ΕΥΑΘ

Συνάντηση κλιμακίου του κόμματος με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ

 

Την πλήρη αντίθεση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού και την ανάγκη υπεράσπισης της διαχείρισης του νερού ως δημόσιο αγαθό, τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης κατά την επίσκεψή τους σήμερα στα γραφεία της ΕΥΑΘ.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Αμπατζάς, οι βουλευτές Σ. Φάμελλος και Γ. Αμανατίδης και το μέλος της γραμματείας της Ν.Ε. Β’ Θεσσαλονίκης Α. Μουρατίδης.


Κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία της ΕΥΑΘ οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος συναντήθηκαν διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Άγη Παπαδόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αν. Αμανατίδη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Εργαζομένων και ειδικότερα με τον πρόεδρο κ. Γ. Αρχοντόπουλο, τον γραμματέα κ. Γ. Μήτζια και το μέλος του ΔΣ κ. Κ. Ζαμπέτογλου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επιβεβαίωσαν την απόλυτη αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιχειρούμενη για ακόμη μια φορά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού, όπως αυτή ανοίγει εκ νέου με το εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο του οποίου η συζήτηση αρχίζει στη Βουλή τη Δευτέρα και προβλέπει την ένταξη των υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης στις αρμοδιότητες της νέας Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.).

Όπως σημείωσαν, η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση έρχεται να παρακάμψει ακόμη μια φορά τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως ήδη έχει κάνει η κυβέρνηση με το νόμο 4964/2022. Η κυβέρνηση επιμένει να μην ακολουθεί τη Συνταγματική και Ευρωπαϊκή πρόβλεψη καθώς και τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, ότι το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και η διαχείρισή του αποτελεί αρμοδιότητα και υποχρέωση της Πολιτείας.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίστηκε η ανάγκη σήμερα στη χώρα μας να ενισχυθούν οι δημόσιες πολιτικές για το νερό, όπως αυτές προβλέπονται και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, έτσι ώστε να προληφθούν και αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, να υπάρχει σχεδιασμός για τη διαχείριση των υδατικών πόρων, την αντιμετώπιση των κινδύνων πλημμύρας και την Ασφάλεια του Νερού, να ενισχυθεί η στελέχωση των φορέων νερού και της ΕΥΑΘ για να έχουν όλοι -πολίτες και επιχειρήσεις- πρόσβαση σε άριστης ποιότητας πόσιμο νερό, να υπάρχει διαφάνεια στις υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και των υπερκερδών στο ρεύμα που επέτρεψε η κυβέρνηση. Όλα τα ανωτέρω αποτελούν στο σύνολό τους υποχρεώσεις της Πολιτείας και όχι μιας Ρυθμιστικής Αρχής, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς η Ρυθμιστική Αρχή μπορεί να συνδεθεί μόνο με την απελευθέρωση  της αγοράς και άρα την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών.

Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους και τα συγχαρητήρια τους προς την πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος για τη διοργάνωση  της συναυλίας “Υπερασπίσου το Νερό” στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 02/04/2023, που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στην επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού και δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν  και να συμβάλλουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Επιβεβαίωσαν, τέλος, ότι το επόμενο διάστημα με την αφορμή της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή αλλά και γενικότερα των πολιτικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αναλάβουν και άλλες πρωτοβουλίες ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και οι φορείς της πόλης για τους κινδύνους που κρύβει η επιχειρούμενη νομοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης και ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προβλέπεται η άμεση ακύρωση του πολυνομοσχεδίου σε περίπτωση που η κυβέρνηση ολοκληρώσει τη νομοθέτησή του. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!