Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για σχολεία απο την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του δήμου Θεσσαλονίκης

 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για σχολεία

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τα προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία της πόλης. Με στόχο την πρόληψη και προαγωγή της υγείας του μαθητικού πληθυσμού και σκοπό την ενημέρωση και την υιοθέτηση συνηθειών που θα εξασφαλίσουν και θα προάγουν τη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία τους, τα προγράμματα Αγωγής Υγείας περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές ενότητες:

α) «Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων» και «Γνωρίζω και αντιμετωπίζω τα μικρόβια», σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού.

β) «Μεγαλώνοντας αλλάζω, τι μου συμβαίνει;» για παιδιά ΣΤ΄ Δημοτικού.

γ) «Δόντια γερά – Στοματική Υγεία για παιδιά», σε παιδιά της Α’, Β’ και Γ’ τάξης του δημοτικού.

 δ) «Υγιεινή και Προστασία των ματιών και της όρασης – Σ΄ αγαπώ σαν τα μάτια μου» σε παιδιά της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού.

 ε) «Διατροφική Αγωγή», σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού.

 

Τα παραπάνω προγράμματα στοχεύουν στην αλλαγή στάσης ζωής απέναντι στην υγεία ή ακόμα και την ενίσχυση και εδραίωση συμπεριφορών υγείας βασιζόμενοι σε αποτελεσματικές παιδαγωγικές μεθόδους και τρόπους προσέγγισης των μαθητών, ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Αγωγής Υγεία σε σχολεία πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κατόπιν αιτήματος των σχολείων και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!