Π. Τσογκαρλίδης: Σχέδιο 15 παρεμβάσεων για το Ασβεστοχώρι και την Εξοχή την επόμενη πενταετία

 


Π. Τσογκαρλίδης: Σχέδιο 15 παρεμβάσεων για το Ασβεστοχώρι και την Εξοχή την επόμενη πενταετία

 

 

Το σχέδιο της δημοτικής παράταξης “Ορμή. Όραμα. Ομάδα” για την υλοποίηση 15 σημαντικών παρεμβάσεων στις Δημοτικές Ενότητες του Ασβεστοχωρίου και της Εξοχής, παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης, υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Πάρης Τσογκαρλίδης.

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Ασβεστοχώρι, ο κ. Τσογκαρλίδης ανέλυσε σε δεκάδες κατοίκους της περιοχής, την ατζέντα του συνδυασμού για την επόμενη πενταετία. Πρόκειται για παρεμβάσεις, οι οποίες επιλύουν σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας, δίνουν λύσεις, τις οποίες απαιτούν οι κάτοικοι, ενώ συνιστούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προοπτικής για την ανάπτυξη της περιοχής, που είναι ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και υλοποιήσιμο, σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.


Απευθυνόμενος στους κατοίκους του Ασβεστοχωρίου και της Εξοχής, ο κ. Τσογκαρλίδης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι “η προεκλογική περίοδος δεν είναι για άγρα ψήφων, είναι για να δείξουμε όλοι εμείς που φιλοδοξούμε να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη ότι μπορούμε να είμαστε εποικοδομητικοί, ότι αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και ότι έχουμε δουλέψει πραγματικά πάνω σε ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα, με συγκεκριμένα έργα και δράσεις, που θα δώσουν την αναγκαία αναπτυξιακή ώθηση και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Με απλά λόγια, για να αποδείξουμε ότι είμαστε χρήσιμοι και έτοιμοι να διοικήσουμε τον Δήμο. Οι 15 παρεμβάσεις, που αποτελούν τη δική μας προτεραιότητα για την επόμενη μέρα στο Ασβεστοχώρι και την Εξοχή, είναι μελετημένες και κοστολογημένες. Έχουν χρονικό ορίζοντα υλοποίησης την πενταετία και συνιστούν τη δική μας πρόταση, με την οποία καλούμε τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου. Καλούμε τους συμπολίτες μας να βάλουν τέλος στη στασιμότητα, στην κούραση, στη συνήθεια, στα βαρίδια. Να πάψουν να βολεύονται με τα απολύτως απαραίτητα και να δώσουν με την ψήφο τους το μήνυμα ότι η νέα πενταετία στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη δεν θα είναι ακόμη μια περίοδος διαχείρισης, αλλά θα είναι μια περίοδος ανάπτυξης για τον τόπο. Εμείς δεν κάνουμε ανέξοδες υποσχέσεις, ούτε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες και δε λέμε ανακρίβειες. Έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα, δίνουμε προοπτική, έχουμε όρεξη και φρεσκάδα. Είμαστε καθαροί και κοιτάζουμε τους συμπολίτες μας στα μάτια. Πολιτευόμαστε με την αλήθεια μας και με ανοιχτά χαρτιά. Επειδή πιστεύουμε ότι αυτά χρειάζεται για να διοικηθεί ένας Δήμος - πρωταγωνιστής κι όχι ένας Δήμος – προάστιο. Ζητούμε από τους κατοίκους του Ασβεστοχωρίου και της Εξοχής να αξιολογήσουν τις προτάσεις μας και να εμπλουτίσουν την ατζέντα μας, ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το επόμενο βήμα μπροστά για τον Δήμο μας. Ζητούμε να έρθουν μαζί μας για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι την επόμενη μέρα για εμάς και τα παιδιά μας”.

Στην εκδήλωση μάλιστα για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βάλουν οι ίδιοι τις προτεραιότητές τους για τον τόπο τους, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όπου επέλεξαν την ιεράρχηση των προτάσεων της παράταξης “Ορμή. Όραμα. Ομάδα”.

 

Οι βασικές προτάσεις για το Ασβεστοχώρι και την Εξοχή, όπως τις ανέλυσε ο κ. Τσογκαρλίδης είναι οι εξής:

ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ

1.Αισθητική ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου.

2.Προστασία Λατομείων – Αποκατάσταση του τοπίου.

3.Δημιουργία Πάρκου Βιομηχανικής Κληρονομιάς.

4.Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, με προτεραιότητα δημοτικές οδούς με σημαντικά προβλήματα.

5.Ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης της περιοχής.

6.Μείωση δημοτικών τελών εμπορικών χρήσεων.

7.Μεταφορά Κοιμητηρίων στα Ενιαία Κοιμητήρια.

8.Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, συνοδευόμενο από ανταποδοτικό πρόγραμμα υιοθεσιών.

9.Νέοι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι και νέα πρότυπη παιδική χαρά.

 

ΕΞΟΧΗ

1.Αισθητική αναβάθμιση οδού Παπανικολάου.

2.Απορρόφηση των ποσών της Πράξης Εφαρμογής.

3.Ολοκλήρωση της μελέτης χώρου Πρασίνου και Περιπάτου.

4.Ολοκλήρωση νέου Δημοτικού Σχολείου.

5.Μείωση δημοτικών τελών εμπορικών χρήσεων.

6.Δημιουργία υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!