Πανελλήνια Διάκριση μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου Στον τελικό του YOUNG BUSINESS TALENTS (YBT)

 


Πανελλήνια Διάκριση μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου

Στον τελικό του YOUNG BUSINESS TALENTS (YBT)

Ξεχώρισαν ανάμεσα σε δεκάδες Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, όλης της χώρας

ως «επιχειρηματικά μυαλά» οι μαθητές του τομέα Διοίκησης Οικονομίας

“Κι ο μόνος τρόπος να κάνετε υπέροχη δουλειά είναι να αγαπάτε ότι κάνετε. Αν δεν το έχετε βρει ακόμα, συνεχίστε να ψάχνετε. Μην βολεύεστε..» Στιβ Τζομπς .

Με αυτό το απόφθεγμα του «άρχοντα» της τεχνολογίας στο μυαλό, η ομάδα των τριών μαθητών Σωτήρη-Απόστολου Παπαναστασίου, Νίκου Κουκόλη και Χρήστου Παραστατίδη διεκδίκησαν μερίδιο στο όνειρο της επιχειρηματικότητας, συμμετέχοντας με την «εταιρία» τους ΧΡΝ, στον φετινό επιχειρηματικό διαγωνισμό YOUNG BUSINESS TALENTS (ΥΒΤ) 2022-2023 και κερδίζοντας μία θέση στον τελικό. 

Οι μαθητές ιδρύουν τη δική τους «εταιρία» για 11 εικονικά έτη

Το YBT είναι ένας διαγωνισμός διοίκησης με προσομοιωτή που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές λυκείου να ασκηθούν με βιωματικό τρόπο σε θέματα λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων και να αναπτύξουν σύγχρονες δεξιότητες, όπως δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, κριτικής και επιχειρηματικής σκέψης, σύνδεσης εκπαίδευσης και επαγγελματικής ζωής.  Μαθητές λυκείου από τα σχολεία όλης της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ιδρύουν και λειτουργούν τη δική τους εταιρία για ένδεκα εικονικά έτη και ανταγωνίζονται μεταξύ τους βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων που πετυχαίνουν για κάθε έτος.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης, του Τομέα Διοίκησης Οικονομίας συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ασκήθηκαν για πολλούς μήνες σε θέματα επιχειρηματικότητας, κατάφεραν να περάσουν από τα Προκριματικά και να φθάσουν στον τελικό ο οποίος διεξήχθη στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Υπεύθυνες καθηγήτριες της δράσης ήταν οι καθηγήτριες Οικονομίας κα Μιροσλάβα Σκαρλάτου και η Τομεάρχης του ΕΚ Ευόσμου κα Φανή Μαρνέλλου .

Συνοδοί των μαθητών στην Αθήνα ήταν κα Ανθή Χατζηνώτα Νομικός και η κα Μιροσλάβα Σκαρλάτου.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!