Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Αυτισμού Θεσσαλονίκης που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος γονέων "Μιλάμε για τον Αυτισμό" και η δημ. παράταξη δήμου Παύλου Μελά "ΑΝΑΤΡΟΠΗ"

 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Αυτισμού Θεσσαλονίκης

 

Το «2ο Φεστιβάλ Αυτισμού Θεσσαλονίκης» είναι γεγονός! Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «Μιλάμε για τον Αυτισμό» και η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη δήμου Παύλου Μελά «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» με σύνθημα «Να δούμε τον κόσμο με άλλη ματιά» συνδιοργάνωσαν στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» το «2ο Φεστιβάλ Αυτισμού Θεσσαλονίκης» με τίτλο «Παίζουμε για τον Αυτισμό».

Πρόκειται για τη δεύτερη διοργάνωση που πραγματοποιείται μετά τις περσινές επιτυχημένες εκδηλώσεις που προσδοκά να γίνει θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά έπαιξαν, ζωγράφισαν, χόρεψαν, συμμετείχαν σε ασκήσεις TAEKWONDO, έκαναν επίδειξη μόδας, τραγούδησαν το δικό τους τραγούδι και παρακολούθησαν σεμινάρια πρώτων βοηθειών από τον «Οργανισμό Αλληλεγγύη Υγείας» .

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΕΔΕΜ», ο σύλλογος ΑΜΕΑ «Σύμπραξη», και η ομάδα του Συλλόγου TAEKWONDO A.CATLAS. Οι συνδιοργανωτές ευχαριστούν ιδιαιτέρως:

-                Το Κατάστημα «Έκφραση»,

-                Την ομάδα του Συλλόγου TAEKWONDO A.C. ATLAS και τον Θεόδωρο Δημητρακάκη, προπονητή Εθνικής Ελλάδος,

-                Την Μαρία Καλοπαναγιώτου, Χορός – instructor    

-                Τους Κωνσταντίνο Μάλτα (πρόεδρο), Αγλαϊα Τσαβδαρίδου (Διασώστη ΕΚΑΒ) και Στέφανο Προτσέλη (απόφοιτο ΕΚΑΒ, εκπαιδευτή Α’ Βοηθειών) από τον «Οργανισμό Αλληλεγγύη Υγείας».

-                 

«Το Φεστιβάλ Αυτισμού Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε πέρσι για πρώτη χρονιά. Φέτος βελτιώθηκε και από του χρόνου ελπίζουμε να πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Παύλου Μελά. Έχουμε χρέος απέναντι σε αυτά τα παιδιά να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να δούμε πώς σκέφτονται, για τα κατανοήσουμε. Αυτό που θέλουν είναι αγάπη και προσοχή. Για εμάς στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ ο σεβασμός του άλλου είναι προτεραιότητα. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, και ταυτόχρονα όλοι ίδιοι και όλοι όσοι» δήλωσε σχετικά ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», Γιώργος Λίλτσης.  

 

«Ευχαριστούμε για την στήριξη στο Σύλλογο μας. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια μας, έχουμε ανθρώπους δίπλα μας. Κάθε χρόνο ο Σύλλογος μας μεγαλώνει και μπορούμε να είμαστε δίπλα σε περισσότερα παιδιά. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε αυτά τα παιδιά. Είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι ίσοι» τόνισε από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «Μιλάμε για τον Αυτισμό», Ιουλία Παρασκευοπούλου.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!