Δήμος Παύλου Μελά: Πυροσβέστες του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης έκαναν παρουσίαση στα παιδιά του «Ουράνιου Τόξου»

 


Μια πρωτόγνωρη εμπειρία είχαν τα παιδιά του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ουράνιο Τόξο», την Πέμπτη 30 Μαρτίου, καθώς με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χαράς Αμανατίδου, παρακολούθησαν μια συναρπαστική παρουσίαση από στελέχη του 2ου Πυροσβεστικού Σώματος που επισκέφθηκαν με πυροσβεστικό όχημα τον παιδικό σταθμό του Δήμου Παύλου Μελά.

 

Στην πρώτη ενότητα τα παιδιά ενημερώθηκαν μέσα από ένα εκπαιδευτικό video για τις δράσεις και το πολύτιμο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) που συμμετέχει στην αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης που ανακύπτει σε περίοδο ειρήνης ή πολέμου και έχει ως αποστολή την ασφάλεια και προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών και του Κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και, ιδίως, του δασικού πλούτου της Χώρας από κινδύνους καταστροφών.

 



Στη δεύτερη ενότητα, παρουσία του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, τα παιδιά μυήθηκαν στον κόσμο των πυροσβεστών και ενημερώθηκαν για το πυροσβεστικό όχημα, τον εξοπλισμό, τις μάνικες, τον ασύρματο, και για τον ατομικό εξοπλισμό, το κράνος, τη στολή που χρησιμοποιεί κάθε πυροσβέστης καθώς και για τον αριθμό 199 άμεσης επέμβασης του Πυροσβεστικού Σώματος.  

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση και στην πρώτη τους επαφή με τον κόσμο της Πυροσβεστικής, έμαθαν ότι… η φωτιά δεν είναι παιχνίδι!

 

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το προσωπικό του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ουράνιο Τόξο» ευχαριστούν θερμά το 2ο Πυροσβεστικό Σώμα για τη σημαντική δράση και την κοινωνική προσφορά συνολικά του ανθρώπινου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από αντίξοες συνθήκες.  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!