Ένα σπουδαίο αθλητικό έργο μόλις ξεκίνησε: ταρτάν στίβου στο ΕΑΚ Σταυρούπολης μετά από 42 χρόνια!

 


Λίγο πριν φύγει ο Μάρτης, ένα ακόμη νέο έργο αθλητικών υποδομών με μεγάλη σημασία για τους αθλούμενους των δυτικών συνοικιών ξεκίνησε στον Δήμο Παύλου Μελά και αφορά στο έργο «Κατασκευή Διαδρομών Στίβου» στο Στάδιο Σταυρούπολης, δίπλα στο δημαρχείο, 42 χρόνια από το έτος εγκαινίων του γηπέδου (εγκαινιάστηκε το 1981 από τον Αχιλλέα Καραμανλή).

Το έργο ύψους 928.000,00 ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατόπιν ουσιαστικής συνεργασίας Δήμου Παύλου Μελά με ΕΑΚΘ και ΓΓΑ, την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης και την καταλυτική συνεχή στήριξη του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης.

 

Πρόκειται για την τρίτη σημαντική παρέμβαση της Διοίκησης Δεμουρτζίδη, μέσα στο 2023, στις αθλητικές υποδομές της Σταυρούπολης, μετά το Αθλητικό Κέντρο Πάλης, του εγκαταλελειμμένου για σχεδόν 20 χρόνια, ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων Σταυρούπολης που εγκαινιάζεται αύριο Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 17.30 και το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Δήμου Παύλου Μελά, από το οποίο θα προκύψουν πολλαπλά οικονομικά - περιβαλλοντικά οφέλη, κυρίως όμως η δυνατότητα επιμήκυνσης της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου και τους μη καλοκαιρινούς μήνες.

 


Το έργο ξεκίνησε

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, τον Πρόεδρο των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλο Πέτρογλου και πραγματοποίησαν από κοινού αυτοψία στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, παρουσία της Γραμματέως των Ε.Α.Κ. Δήμητρας Γιαννιού, μελών της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακών στελεχών των Τεχνικών υπηρεσιών και του Αθλητισμού Δήμου Παύλου Μελά.

 

Συνοπτική περιγραφή επεμβάσεων

Με το έργο «Κατασκευή Διαδρομών Στίβου» από την ανάδοχο εταιρεία Τακούδης Α.Ε., υλοποιούνται συνοπτικά, μέχρι το τέλος του 2023, οι ακόλουθες εργασίες:

Κατασκευή διαδρομών στίβου με τοποθέτηση προκατασκευασμένου συνθετικού τάπητα ταρτάν στίβου, υψηλών προδιαγραφών, ιταλικής προέλευσης (υποδομή από θραυστό υλικό και ασφαλτική στρώση).

Καθαρισμός φυτικής γης και αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου με κατασκευή περιμετρικού αποστραγγιστικού καναλιού από οπλισμένο σκυρόδεμα και δικτύου συλλογής των υδάτων του αποστραγγιστικού δικτύου.

Αναβάθμιση φωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED

 

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, η νέα αθλητική υποδομή θα γραμμογραφηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).

 


Χρονολόγιο συμπόρευσης Αυγενάκη, Πέτρογλου, Δεμουρτζίδη

Μετά την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα νέας γενιάς στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου του Ε.Α.Κ. Σταυρούπολης, τον Ιούλιο του 2019, από τον Δήμο Παύλου Μελά, δρομολογήθηκε η τοποθέτηση ταρτάν στίβου κατόπιν καλής  συνεργασίας του Προέδρου των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά.

Στις 13 Οκτωβρίου του 2020, με την έλευση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο ΕΑΚ Σταυρούπολης και τις εγκαταστάσεις του, στην οποία τέθηκαν από τον Δήμαρχο, προτάσεις για αναβάθμιση των υποδομών του συγκεκριμένου αθλητικού πυρήνα (κλειστό Γυμναστήριο, κλειστό βαρέων αθλημάτων, δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, γήπεδο ποδοσφαίρου) με κυριότερο αίτημα την κατασκευή ταρτάν στίβου πέριξ του γηπέδου.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά, ολοκλήρωσε τη Μελέτη κατασκευής διαδρομών στίβου, η οποία παραδόθηκε από τον Δήμαρχο στον Πρόεδρο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, και ακολούθησε η έγκριση της μελέτης από τις τεχνικές υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. και η δημοπράτηση του έργου.

Τον Αύγουστο του 2021, εντάχθηκε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στις 16 Νοεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος υπέγραψε με τους εκπροσώπους της Τακούδης Α.Ε., τη σύμβαση για την «Κατασκευή Διαδρομών Στίβου».

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, άρχισε να εκτελείται το έργο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, το τέλος του 2023.

 

Χιλιάδες ωφελούμενοι του Δήμου Παύλου Μελά και της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Τι επιτυγχάνεται με το νέο αθλητικό έργο; Χιλιάδες αθλούμενοι στο περπάτημα ή το τρέξιμο, από αρχάριους, ερασιτέχνες ασκούμενους μέχρι και δρομείς του αγωνιστικού αθλητισμού, θα έχουν τη δυνατότητα να γυμναστούν σε ένα λειτουργικό, φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια, όταν το έργο ολοκληρωθεί.

Το γήπεδο θα ανοίξει τις πόρτες του, σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά που επιλέγουν έναν υγιεινό, αθλητικό τρόπο ζωής και μέσα από τη δρομική δραστηριότητα ωφελούνται σωματικά, ψυχικά και κοινωνικά, με μια απασχόληση που βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα της ζωής τους, τους προσφέρει μια καλή φυσική κατάσταση, δυνατά συναισθήματα και την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες ανθρώπινες σχέσεις.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Παιδείας – Αθλητισμού - Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, η τοποθέτηση του ταρτάν θα εξυπηρετήσει και τους αθλητές του Δήμου Παύλου Μελά που αγωνίζονται σε συλλόγους και ακαδημίες στίβου, καθώς και τους υποψήφιους μαθητές για ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικές σχολές, που μετακινούνται για να  προετοιμαστούν σε ασφαλείς αθλητικούς χώρους εκτός δήμου.

Επίσης, εκατοντάδες είναι τα αιτήματα πολιτών, για διαμόρφωση τεσταρισμένων χώρων άσκησης για τους ελεύθερα αθλούμενους, που αναγκάζονται να ασκούν δραστηριότητες περιπάτου ή τρεξίματος στους δρόμους ταχείας διέλευσης οχημάτων της περιοχής (οδοί Λαγκαδά, Δενδροποτάμου κ.α.) που δεν παρέχουν ασφάλεια.

Οι νέες αθλητικές υποδομές θα προσφέρουν ιδανικές συνθήκες άθλησης και σε περισσότερους από 3.000 μαθητές και μαθήτριες, καθώς το γήπεδο γειτνιάζει με σχολικές υποδομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, Λύκειο) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παύλου Μελά (σχολική μονάδα ειδικής αγωγής), ενώ σε κοντινή απόσταση εδρεύουν δημοτικά σχολεία και το συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

 

*Στο περιθώριο της συνάντησης της Πέμπτης, ο Πρόεδρος των ΕΑΚ επισκέφθηκε και το Αθλητικό Κέντρο Πάλης, του ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων Σταυρούπολης που εγκαινιάζεται αύριο Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 17.30.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!