Δήμος Θεσσαλονίκης: Ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση της μελέτης για τον σταθμό μετεπιβίβασης στη Ν. Ελβετία

 


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση της μελέτης για τον σταθμό μετεπιβίβασης στη Ν. Ελβετία

Με την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων της νομοθετικής ρύθμισης για την περιοχή της Ν. Ελβετίας, η οποία βασίζεται σε σχέδιο που ετοίμασαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον πολυτροπικό σταθμό μετεπιβίβασης λεωφορείων, ταξί κτλ, πλησίον του τερματικού σταθμού του μετρό Θεσσαλονίκης.

Επίσης τακτοποιούνται πολεοδομικά θέματα της περιοχής και ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία των κτιριακών υποδομών ενός δημοτικού χώρου στάθμευσης 1.000 θέσεων και για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, με ένα μεγάλο πάρκο 150 στρεμμάτων σε εκτάσεις που είτε ανήκαν είτε απαλλοτριώθηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης -κατόπιν σημαντικής χρηματοδότησης (12 εκατ. ευρώ) από τα αρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία δόθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης το περασμένο καλοκαίρι.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης που αφορά την ανάπλαση του πάρκου της περιοχής, ενώ από την περασμένη χρονιά έχουν εγκριθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι μελέτες για τη διάνοιξη της οδού Μ. Ψελλού στο ύψος του τερματικού σταθμού και για τη διασύνδεσή της με ανισόπεδο κόμβο με τη λεωφόρο Κ. Καραμανλή και με ισόπεδο κόμβο με την οδό Αλ. Παπαναστασίου.

Τα οδικά έργα και ο πολυτροπικός σταθμός θα κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΟΣΕΘ και της Αττικό Μετρό, ενώ τα έργα ανάπλασης θα ενταχθούν με τη συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας στο ΕΣΠΑ 2021-2027.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!