Η πάλη απέκτησε το δικό της σπίτι στο ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων Σταυρούπολης


 Εγκαινιάστηκε το Αθλητικό Κέντρο Πάλης στο ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων Σταυρούπολης, το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 και έτσι η πάλη απέκτησε το δικό της σπίτι στον Δήμο Παύλου Μελά, μια θετική εξέλιξη, αποτέλεσμα της πρότυπης συνεργασίας του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Πρόεδρο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλο Πέτρογλου.

 

Η νέα αθλητική υποδομή με προπονητήριο, αποδυτήρια και γραφεία αποτελεί τμήμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Σταυρούπολης, επί της οδού Καραολή και Δημητρίου, που διαθέτουν κλειστό γυμναστήριο, δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, το Στάδιο ποδοσφαίρου στο οποίο ξεκίνησε αυτές τις μέρες η τοποθέτηση διαδρομών στίβου και το κτίριο με τα βαρέα αθλήματα στο οποίο εγκαινιάστηκε ο αθλητικός χώρος της πάλης.

 

Στην έναρξη της εκδήλωσης, παρουσία του Προέδρου των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλου Πέτρογλου, διαβάστηκε από τη Διεύθυνση Παιδείας - Αθλητισμού - Πολιτισμού, το μήνυμα του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νέο Αθλητικό Κέντρο θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους αθλητές και θα προσφέρει την αφορμή για την ανάπτυξη του αθλήματος της πάλης σε όλες τις ηλικίες και σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι μεγάλη η χαρά να βλέπουμε τους κόπους μας να ανταμείβονται. Πετύχαμε κάτι που λίγους μήνες πριν φάνταζε αδύνατο. Όμως, μέσα από τη συνεργασία, το πείσμα, το σωστό χρονοδιάγραμμα και, πάνω από όλα, την πίστη στην ολοκλήρωση του κοινού μας οράματος, οδηγηθήκαμε σε ένα αποτέλεσμα που ενισχύει άμεσα τα μαχητικά αθλήματα στη χώρα αλλά κι ευρύτερα τον αθλητισμό».

 

Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά, η Διοίκηση των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης και ο Παλαιστικός Σύλλογος Τραπεζούντα καλωσόρισαν επίσημους προσκεκλημένους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά, εκπροσώπους συλλόγων αθλητικών - πολιτιστικών της Θεσσαλονίκης και πολλούς φίλους του αθλητισμού.

Ο ‘’δάσκαλος’’, Ομοσπονδιακός Προπονητής Θέμης Ιακωβίδης και ο ‘’μαθητής’’, «Χρυσός» Πρωταθλητής Ευρώπης, Γιώργος Κουγιουμτσίδης, ξενάγησαν τους προσκεκλημένους στο πλήρως εξοπλισμένο Αθλητικό Κέντρο Πάλης, με δεκάδες αθλητές του συλλόγου να κάνουν την πρώτη επίσημη προπόνησή τους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων.

 

Την Ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων, δίπλα στα λάβαρα των ποντιακών συλλόγων της ΔΕ Σταυρούπολης: Αλέξανδρος Υψηλάντης Ηλιούπολης, Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσσαλονίκης «Φίλων Κτενίδης»τέλεσαν οι εφημέριοι του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης και Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως, πατέρας Στυλιανός και πατέρας Δημήτριος, οι οποίοι μετέφεραν τα θερμά συγχαρητήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα προς την ΓΓΑ, τα ΕΑΚΘ και τον Δήμο Παύλου Μελά για τη νέα αθλητική εγκατάσταση και τις ευχές του προς τον Σύλλογο Τραπεζούντα και τον Πρωταθλητή  Γιώργο Κουγιουμτσίδη για νέες επιτυχίες.

 

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο οποίος τίμησε τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη με απονομή πλακέτας, αναφέρθηκε στην ιστορία του ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων Σταυρούπολης, μιας αθλητικής υποδομής που σχεδιάστηκε να ικανοποιήσει τις υψηλές προσδοκίες της αθλητικής κοινότητας, δυστυχώς όμως έμεινε αναξιοποίητη και υπέστη τρομερές φθορές. Η Δημοτική Αρχή προσπάθησε και κατάφερε να βρει λύση, μέσα από τη δύναμη της συνέργειας,  της ειλικρινούς συνεργασίας με το κράτος και τους εκπροσώπους του.

«Το 2023, εδώ στη Σταυρούπολη, κάνουμε ΠΡΑΞΗ, τρία σημαντικά έργα: Το Αθλητικό Κέντρο Πάλης που εγκαινιάζουμε απόψε, την κατασκευή διαδρομών στίβου στο Στάδιο ποδοσφαίρου του ΕΑΚ Σταυρούπολης, με χιλιάδες ωφελούμενους, και την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου που εδρεύει στην Άνω Ηλιούπολη, μια χρηματοδοτούμενη παρέμβαση που θα επιφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη και θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε άθληση και ψυχαγωγία στους φίλους του νερο και τους μη καλοκαιρινούς μήνες», τόνισε ο Δήμαρχος που ευχαρίστησε τον Υφυπουργό και τον Πρόεδρο των ΕΑΚ για την εποικοδομητική συμπόρευση, με γνώμονα το καλό της αθλητικής κοινότητας της δυτικής Θεσσαλονίκης και ευχήθηκε υγεία και επιτυχίες στον Σύλλογο και τον αθλητή του, Πρωταθλητή Ευρώπης, τον Πόντιο Γιώργο Κουγιουμτσίδη, που μας κάνει όλους υπερήφανους με τις διακρίσεις του στην ελευθέρα πάλη.

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα σε θέματα Μακεδονίας - Θράκης και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Κούβελας, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, η Αντιπεριφρειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μήττας, η Περιφερειακή Σύμβουλος και Γραμματέας των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Γιαννιού και ο πολιτευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης, Φάνης Παπάς.

Από τον Δήμο Παύλου Μελά, ο οικοδεσπότης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού Παντελής Νιγδέλης, ο Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, οι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σάκης Λαζαρίδης, Ιωσήφ Αράπογλου, Μιχάλης Χριστοδούλου, Δημήτρης Λαλές, Κωνσταντίνος Στούπας, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΤΡΟΠΗ της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Λίλτσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος της ίδιας παράταξης Κυριάκος Τσαταλμπασίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παύλου Μελά Κίμωνας Σαραφίδης, ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας Ανέστης Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σταυρούπολης Χαράλαμπος Σαραφίδης, το μέλος Καλλιόπη Βλάχου και η Αντιπρόεδρος της ΙΡΙΣ Εύα Κυριακίδου.

 

Παραβρέθηκαν επίσης, οι πρόεδροι και μέλη των διοικήσεων των τριών ποντιακών συλλόγων Αλέξανδρος Υψηλάντης Ηλιούπολης, Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσσαλονίκης «Φίλων Κτενίδης».

Από την αθλητική οικογένεια παραβρέθηκαν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παρκούρ Δημήτρης Κυρσανίδης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της πάλης Μαρία Πρεβολαράκη, εκπρόσωποι διοικήσεων και αθλητές των συλλόγων πάλης Μακεδόνες Πολίχνης, ΠΑΟΚ, ΒΑΟ, Άγιος Γεώργιος Σερρών, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η διοίκηση του ΑΟ Παύλος Μελάς και μέλη της Διοίκησης του Σκοπευτικού Ομίλου Αποφοίτων ΑΠΘ.

 

Ο Σύλλογος Τραπεζούντα έκανε ιδιαίτερη μνεία και ευχαρίστησε δημόσια, με τιμητικές πλακέτες, τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και  τον Ιβάν Σαββίδη. 

Επίσης, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, στον πρόεδρο των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλο Πέτρογλου και στον Αντιδήμαρχο Σάκη Λαζαρίδη.

 

Μια νέα ημέρα ξεκίνησε για την πάλη και για το ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων στη Σταυρούπολη, με τις ευχές όλων να δρομολογηθούν λύσεις και για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του αθλητικού κτιρίου που αναπτύσσεται στην καρδιά της Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά.












Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!