Σύλληψη ατόμου για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας σε περιοχή της Χαλκιδικής

 


Σύλληψη ατόμου για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

 Κατασχέθηκε πλήθος αρχαίων νομισμάτων και δύο κεραμικά αγγεία που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων

 Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν παράνομα αρχαία αντικείμενα, εντόπισαν χθες (08-04-2023), σε περιοχή της Χαλκιδικής και συνέλαβαν 61χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία αρχαιοτήτων.


Προηγήθηκε εντοπισμός δέματος που παρέδωσε σε μεταφορική εταιρεία, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα παραλάμβανε εικονικός παραλήπτης στη Γερμανία και που περιείχε, επιμελώς κρυμμένα εντός δοχείου με ελαιόλαδο, (180) αρχαία νομίσματα.

 Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες του στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:

-(16) νομίσματα

-χάλκινο μενταγιόν

-(2) κεραμικά ταφικά αγγεία και

-μολύβδινη βολίδα σφενδόνης,

αντικείμενα που εμπίπτουν στις σχετικές προστατευτικές διατάξεις, καθώς και μεγεθυντικοί φακοί, καθαριστικά και αντιδιαβρωτικά εργαλεία και υγρό για τον καθαρισμό των νομισμάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!