Πλούσιες οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Κορδελιού για τον Απρίλιο

 


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Κορδελιού συνεχίζοντας τον κύκλο των εκπαιδευτικών δράσεων για την προώθηση της φιλαναγνωσίας διοργανώνει τον μήνα Απρίλιο μια σειρά από πλούσιες εκδηλώσεις και δρώμενα, που έχουν ως στόχο να συμβάλουν στην καλλιέργεια της αγάπης των παιδιών για το βιβλίο.

Θεματικό επίκεντρο των εκπαιδευτικών δράσεων που θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο η παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου αλλά και το Πάσχα, με διαδραστικές βιωματικές αναφορές που θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να μυηθούν στο μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις ξεναγήσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Κορδελιού στο τηλέφωνο: 2310700482 και στο Email: librarykordelio@gmail.com

Αναλυτικά το μηνιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Απριλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευθερίου Κορδελιού έχει ως εξής:

Δευτέρα 03/04/2023, ώρα 17:30 το απόγευμα

Αφήγηση παραμυθιού "Πού χάθηκαν τα αυγά;" / Adam Guillain.


"Γιατί ο Λάμπης παίρνει όλα τα μπράβο ενώ κάθε χρόνο φτιάχνουν μαζί με τη Φανή σοκολατένια αυγά για τα ζώα του δάσους;Ήρθε η ώρα η Φανή να καταστρώσει ένα σχέδιο και να χαρίσει στα ζώα το πιο ωραίο παιχνίδι για την Πασχαλιά. Μπράβο σου, Φανή! "

Σας περιμένουμε στη βιβλιοθήκη για να παίξουμε πασχαλινό κυνήγι αυγών!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε: 2 αυγά βραστά, μαρκαδόροι

Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή


Τετάρτη 05/04/2023, ώρα 8:30 το πρωί

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που εορτάζεται στις 2 Απριλίου θα υποδεχθούμε την Ε' τάξη του 2ου Δ.Σ. Ευόσμου και θα διαβάσουμε το βιβλίο "Τα ιπτάμενα φανταστικά βιβλία του κου Μόρις Λέσμορ", θα δούμε την ταινία μικρού μήκους και θα φτιάξουμε σελιδοδείκτες.

Τετάρτη 05/04/2023, ώρα 10:00 το πρωί

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που εορτάζεται στις 2 Απριλίου θα υποδεχθούμε την Ε' τάξη του 2ου Δ.Σ. Ευόσμου και θα διαβάσουμε το βιβλίο "Τα ιπτάμενα φανταστικά βιβλία του κου Μόρις Λέσμορ", θα δούμε την ταινία μικρού μήκους και θα φτιάξουμε σελιδοδείκτες.Δευτέρα 24/04/2023, ώρα 17:30 το απόγευμα


Αφήγηση παραμυθιού "Ένας πιγκουίνος στα σύννεφα" / 
Kerstin Schoene..

Ο μικρός πιγκουίνος είναι στεναχωρημένος. Γιατί; Γιατί δεν μπορεί να πετάξει. Τα έχει δοκιμάσει όλα. Μόνος του δεν μπορεί να το καταφέρει με τίποτα. Ο μικρός πιγκουίνος είναι όμως τυχερός, γιατί έχει φίλους στο ζωολογικό κήπο. Εκείνοι θα τον βοηθήσουν.
Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ; Γύρνα απλά το βιβλίο και -σβουπ!- κοίτα, τι μπορεί να συμβεί όταν έχεις φίλους.

Υλικά που θα χρειαστούμε: 1 μαύρο χαρτόνι Α4, 1 λευκό χαρτόνι Α4, κόλλα stick

Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!