ΙΜΕΤ: Οδική Ασφάλεια και Πρόληψη από πολλαπλά οδικά ατυχήματα - Έρχονται τα "Συγχωρητικά" Συστήματα στις μεταφορές - "Δρομέας": Το Ντρόουν που θα ειδοποιεί για εμπόδια - Πετά ήδη για δοκιμές, στην Εγνατία Οδό

 


ΙΜΕΤ: Οδική Ασφάλεια και Πρόληψη από πολλαπλά οδικά ατυχήματα

Έρχονται τα "Συγχωρητικά" Συστήματα στις μεταφορές

"Δρομέας": Το Ντρόουν που θα ειδοποιεί για εμπόδια

Πετά ήδη για δοκιμές, στην Εγνατία Οδό

 

 

Στην τεχνολογία που αναπτύσσεται για το σοβαρότατο ζήτημα της ασφάλειας των μεταφορών αναφέρθηκε ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ, αντιπρόεδρος ΕΚΕΤΑ, Ευάγγελος Μπεκιάρης, μιλώντας στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.

 

Και να θέλεις, δε θα μπορείς να κάνεις λάθος

Ο κ. Μπεκιάρης έκανε αναφορά στα “συγχωρητικά συστήματα” τα οποία “διασφαλίζουν ότι δεν μπορεί κανείς -και να θέλει- να κάνει λάθος”. Εξηγώντας τον όρο σημείωσε ότι τα εν λόγω συστήματα έχουν τη δυνατότητα να επιτρέψουν στον εκάστοτε οδηγό, παρά το όποιο λάθος του, να μη καταλήξει σε ατύχημα.

 

Έρχεται ο...ελληνικός  Δρομέας για πρόληψη από πολλαπλά οδικά ατυχήματα

“Αναπτύσσουμε σύστημα σε drone που μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ ώστε στο μέλλον να  αποφεύγουμε σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους και όχι μόνο,  πολλαπλά οδικά ατυχήματα” υπογράμμισε ο κ. Μπεκιάρης αποκαλύπτοντας πως  το εν λόγω έργο είναι σε πλήρη εξέλιξη σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και δύο ελληνικές επιχειρήσεις και φέρει την ονομασία “Δρομέας”.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο πετώντας πάνω από έναν αυτοκινητόδρομο έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει όλα τα αυτοκίνητα, εάν υπάρχει κάποιο σταματημένο όχημα, κάποιο ατύχημα ή ένα ζώο και όταν δει κάποιο πρόβλημα-εμπόδιο μεταδίδει την πληροφορία αυτόνομα και αυτόματα με 5G στο κέντρο διαχείρισης πληροφορίας καθώς και στα σύγχρονα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, μέσω τηλεματικής επικοινωνίας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, έως το 2030 θα έχουν τη δυνατότητα να ειδοποιούνται όλα τα αυτοκίνητα με δεδομένο ότι θα διαθέτουν σύστημα τηλεματικής.

 

Οι δοκιμές του εν λόγω συστήματος γίνονται στην Εγνατία Οδό ενώ όπως γνωστοποίησε ο κ. Μπεκιάρης έχει τη δυνατότητα να πετάει είτε μόνο του στα 400μ., είτε να βρίσκονται και άλλα στον αέρα και να επικοινωνούν μεταξύ τους.  Το σύστημα αναπτύσσεται με “μικτή τεχνολογία” καθώς, όπως τόνισε ο κ. Μπεκιάρης, πρόκειται για ένα “drone από την αγορά, στο οποίο έχουμε βάλει δικούς μας αισθητήρες και δικό μας λογισμικό”, καθώς και για ένα “drone που αναπτύσσουν ελληνικές επιχειρήσεις μαζί με το ΑΠΘ, καθαρά ελληνικής τεχνολογίας”.  “Ένα τέτοιο σύστημα, το οποίο βλέπει τι συμβαίνει πριν το δει ο οδηγός, και ενημερώνει έγκαιρα είναι σαφώς συγχωρητικό. Συγχωρεί την αμέλεια ή και την αυξημένη ταχύτητα”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε τη συνέντευξη: https://www.youtube.com/watch?v=8NRjm2dvxNk

 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!