Διήμερο δράσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας, της δωρεάς οργάνων και της δωρεάς μυελού των οστών απο το Περιφερειακό Τμήμα Κ. Μακεδονίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ)

 


Διήμερο δράσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας, της δωρεάς οργάνων και της δωρεάς μυελού των οστών διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γραφείο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος (Ε.Ο.Μ.), τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών (Πα.Σ.Μ.Μ.Ο), το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος «Η Λάμψη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο γυάλινο περίπτερο (Κήπος της άμμου) στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στις 28 και 29 Απριλίου 2023.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, της δωρεάς οργάνων και της δωρεάς μυελού των οστών και για τη χρησιμότητα τους στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Πρόσθετα, μέσα από βιωματικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με παιδιά θα καλλιεργηθεί με δημιουργικό και εκπαιδευτικό τρόπο η ταυτότητα του εθελοντή, επιτρέποντας στα παιδιά να μιλήσουν κα να εκφραστούν για τα ζητήματα αυτά και να βιώσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα.  

Παράλληλα, θα διενεργείται ενημέρωση για τη δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων και θα υπάρχει η δυνατότητα λήψης δείγματος από την παρειά για εγγραφή στην Εθνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 28/4/2023 και ώρες: 10:00 – 13:00 και 18:00 – 22:00

και το Σάββατο 29/4/2023 και ώρες: 18:00 – 22:00.

Γιατί όλοι μπορούμε να δώσουμε ζωή!

Εκ του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!