Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας στο Οικονομικό Forum των Δελφών: «Οι νέες επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας, η άνοδος του τουρισμού περιγράφουν το success story της Θεσσαλονίκης»

 


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στο Οικονομικό Forum των Δελφών: «Οι νέες επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας, η άνοδος του τουρισμού περιγράφουν το success story της Θεσσαλονίκης»

Τα στοιχεία που απαρτίζουν το success story της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο Οικονομικό Forum των Δελφών ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε think tank με θέμα τις εφαρμογές καινοτομίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και την επένδυση σε ανθρώπινο κεφάλαιο. «Ξεκινήσαμε το 2019 με στόχο η Θεσσαλονίκη να γίνει ο δεύτερος πόλος ανάπτυξης στη χώρα, παράλληλα με την Αττική και αυτή η τριετία προφανώς δεν ήταν εύκολη αλλά από την άλλη πλευρά ήταν και μια τριετία πολλαπλών ευκαιριών», τόνισε στην ομιλία του.

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις δεκάδες εταιρίες που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη όπως η Cisco, η Pfizer, η Deloitte, η FAIS, η Xcelsus, η Deutche Telecome κ.α. «Έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον 3.000 θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Είναι επιστήμονες σε πολλές περιπτώσεις απόφοιτοι των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, του Αριστοτελείου, του Πανεπιστημίου Μακεδονία. Το brain drain το οποίο σχολιάζαμε στα πρώτα χρόνια του Forum των Δελφών, έχει γίνει πλέον brain gain και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό», σημείωσε.

 

Ο Κ. Ζέρβας μίλησε επίσης για τη θεαματική άνοδο του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη όπως αυτή αποτυπώνεται στην αύξηση των αφίξεων στο Αεροδρόμιο Μακεδονία κατά 50% στο πρώτο τρίμηνο του 2023, τα πολυτελή ξενοδοχεία που χτίζονται και την κρουαζιέρα.  «Από τα 33 εκατομμύρια τουρισμού σε κρουαζιέρα να πάρουμε όλοι οι δήμοι ένα κομμάτι.  Πέρσι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υποδέχτηκε 40.000 τουρίστες κρουαζιέρας, 400% παραπάνω από το 2021 και φέτος πάμε για 70.000, δηλαδή 700% πάνω σε σχέση με τη χρονιά που ξεκινήσαμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται στο real estate αλλά και στην αξιοποίηση παλιών βιομηχανικών κτιρίων όπως η βιομηχανία Αλατίνι, το ΦΙΞ κ.α. «Όλα αυτά περιγράφουν κάποια success story: μια πλευρά στις επενδύσεις, σε μεγάλες επενδύσεις που γίνονται και στη γη και είναι πολύ σημαντικό ότι εμείς βοηθούμε ώστε να γεμίσουμε την αγορά της πόλης, τους εμπορικούς δρόμους, με υποδομές και δίκτυα», τόνισε.

 

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε επίσης στα 160 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου σύγχρονου χρηματοδοτικού εργαλείου, την ένταξη της Θεσσαλονίκης στην ευρωπαϊκή αποστολή για Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες πόλεις αλλά και στο τεράστιο έργο της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!