Δήμος Παύλου Μελά: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ με τίτλο «I tsai Romni - Το κορίτσι γυναίκα»

 


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά με Παράρτημα Ρομά σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Υποστήριξη της Κοινωνικής Ένταξης και Ενδυνάμωσης των Ρομά (Task Force), του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για θέματα που άπτονται της κοινότητας των Ρομά, συνδιοργανώνουν εκδήλωση προβολής του βραβευμένου ντοκιμαντέρ με τίτλο «I tsai Romni - Το κορίτσι γυναίκα».

 

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, ώρα 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης».

 

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο στον καταυλισμό των Ρομά της Ν. Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο Κρήτης, που διαπραγματεύεται το θεσμό του γάμου στην κοινότητα των Ρομά και εστιάζει στη θέση της γυναίκας, όπως η ίδια την αντιλαμβάνεται και όπως διαμορφώνεται κοινωνικά μέσα από το γάμο.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, τόσο καλλιτεχνικά όσο και κοινωνικά, η επικοινωνία της ζωής των Ρομά, καθώς και η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού μιας ομάδας, μέσω της κινηματογραφίας.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!