Γαβότσης vs Καρασαββίδη για το πάρκινγκ Παλαιοκάστρου! Τι απαντά ο αντιδήμαρχος

 


Ο αντι...δήμαρχος Καρασαββίδης έχει κάνει το ψέμα μεροκάματο. Κάθε μέρα μας λέει και από ένα. Ποιο ήταν το νέο ψέμα του; Ότι το πάρκινγκ στο Παλαιόκαστρο είναι έργο Τσακίρη και όχι Γαβότση. Μάλιστα, γνωστός για το θράσος του με προειδοποίησε να μην πω ότι και αυτό ήταν έργο Γαβότση όπως και όλα τα άλλα.

Ας πούμε λοιπόν στους δημότες που μας διαβάζουν το πλήρες ιστορικό της υπόθεσης και ας βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους.

Από το 2015 με ενέργειες του Ζιακούλη, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παλαιοκάστρου είχε συμφωνήσει να δωρίσει το ακίνητο του στο Παλαιόκαστρο με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος θα αναλάμβανε όλες τις δαπάνες που απαιτούνταν για τη μεταβίβαση (κυρίως τα χρέη του Συνεταιρισμού στην Εφορία) με την επιθυμία ο χώρος αυτός να γίνει χώρος πρασίνου/πλατεία, εφόσον τούτο επιτρεπόταν από το ΓΠΣ. Για γραφειοκρατικούς λόγους και εμπόδια που έθεσε η Περιφέρεια (δεν μπορούσε ο Δήμος να καταβάλει ποσά για οφειλές του Συνεταιρισμού, δεδομένης της δωρεάς), η μεταβίβαση καθυστέρησε. Το 2018 επί Γαβότση προκρίθηκε η λύση της αγοράς του ακινήτου, έναντι του ευτελούς τιμήματος των 55.000€ (το ακίνητο είχε αντικειμενική 400.000), ώστε να μπορέσει ο Συνεταιρισμός να καλύψει τις οφειλές του μέσω του τιμήματος πώλησης. Λόγω μη ύπαρξης του εν λόγω κονδυλίου στον προϋπολογισμό και άλλων τεχνικών ζητημάτων (για αγορές άνω των 50000 απαιτούνταν διαγωνισμός), η μεταβίβαση δεν ολοκληρώθηκε εντός της θητείας Γαβότση. Ο Τσακίρης που ανέλαβε το 2019 συνέχισε το έργο της προηγούμενης διοίκησης και αφού το 2021 το τίμημα καθορίστηκε στις 50000€ (ήταν το όριο για να μην προκηρυχθεί διαγωνισμός, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια της Περιφέρειας), το 2022 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του χώρου με χρήση αυτή που όριζε το ΓΠΣ (πάρκινγκ). Πρόκειται δηλαδή για ένα έργο που ξεκίνησε επί Γαβότση και ολοκληρώθηκε επί Τσακίρη.

Αυτή είναι η αλήθεια αντι...δήμαρχε Καρασαββίδη. Αφού δεν σε μαζεύει ο νυν δήμαρχος του οποίου σε λίγο το όνομα θα ξεχάσουμε από την ανυπαρξία σε επαναφέρω εγώ στην τάξη.

To avatonpress.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο κ Δημήτρη Καρασαββίδη και ζήτησε να καταθέσει την άποψή του σε όσα αναφέρει ο πρώην δήμαρχος κ Αστ. Γαβότσης. Η απάντηση του κ Καρασαββίδη είναι η εξής:

"Ο Αστ. Γαβότσης δεν είχε όραμα, δεν είχε πρόγραμμα, δεν είχε σχέδιο και ζητάει ρέστα από αυτούς που έχουν! 

 Ο πρώην δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, προσπαθεί για ακόμη μία φορά να κρύψει τις αδυναμίες του, τις αστοχίες και την έλλειψη οράματος μέσα από δηλώσεις που ως βάση έχουν τη θεωρία και όχι τις πράξεις, γιατί πολύ απέχει το τί θέλει κάποιος να κάνει από το τί τελικά είναι ικανός να κάνει. Και αποδείχθηκε πως δεν ήταν ικανός να κάνει πολλά...

Αυτή τη φορά μέσα από μια μακροσκελή δήλωση με αναφορές μάλιστα που δεν αρμόζουν σε ένα πολιτισμένο πολιτικό περιβάλλον προσπαθεί να μας πει ότι το έργο του πάρκινγκ στο Παλαιόκαστρο το έκανε αυτός! Η αλήθεια είναι ότι για το έργο έκανε τις πρώτες συζητήσεις με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό -και προς τιμή του- ο Ηλίας Ζιακούλης. Ο πρώην δήμαρχος όμως δεν στάθηκε ικανός να το προχωρήσει.

Ενώ λοιπόν ο κ. Ζιακούλης φρόντισε να στρώσει το έδαφος για να γίνει το έργο ο κ. Γαβότσης αποδείχθηκε στην πορεία ότι δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί, με συνέπεια να βαλτώσει...

Ο ίδιος παραδέχεται την αδυναμία του, αναφέροντας ότι δεν προέβλεψε να εντάξει στον προϋπολογισμό του Δήμο το σχετικό κονδύλι για να γίνει η εξαγορά του οικοπέδου και να αντιμετωπίσει τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν, ενώ είχε στη διάθεσή του 4 ολόκληρα χρόνια, από το 2015 ως το 2019.

Και τώρα με περισσό θράσος έρχεται να ζητήσει τα ρέστα από την σημερινή Διοίκηση επειδή ήταν πιο ικανή από αυτόν να αντιμετωπίσει τα τεχνικά ζητήματα, να διαπραγματευτεί την τιμή του οικοπέδου, να εντάξει τα απαραίτητα κονδύλια του έργου, να κάνει τις σχετικές μελέτες και να υπογράψει τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου. Κι αυτά μέσα σε 2 χρόνια!

Διοικητική συνέχεια υπάρχει, το αναγνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά. Δεν πρέπει όμως να αφήνουμε τις εμμονές, τις αδυναμίες και τα πάθη να μας τυφλώνουν και να βασίζουμε πάνω στο ψέμα το λόγο μας, όπως κάνει ο πρώην δήμαρχος. Ποτέ δεν είναι αργά για να βελτιωθεί ο άνθρωπος, ας το σκεφτεί...


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!