Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2023 21 Ιουνίου-19 Ιουλίου στο Φρούριο του Επταπυργίου


 Το πρωί της Δευτέρας 8 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς όπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023  από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα,  την Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  Άννα Μυκωνίου και τον Καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθανάσιο Κολαλά.


Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «Το Φεστιβάλ Επταπυργίου τιμά την Ιστορία, αναδεικνύει την παράδοση και αγκαλιάζει τις σύγχρονες τέχνες. Εξωστρέφεια, υψηλή ποιότητα και αισθητική, έμπνευση από το παρελθόν και ανοιχτό βλέμμα στο μέλλον, είναι τα βασικά συστατικά του»,

ενώ η κ. Μυκωνίου δήλωσε ότι «Το Φεστιβάλ φέτος προσκαλεί και τους νέους να γνωρίσουν το μνημείο και να παρακολουθήσουν παραγωγές υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος παραγωγής του Κέντρου  Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έτσι μόνο , τόνισε η κυρία Μυκωνίου, δημιουργούνται μνήμες και βιωματικές εμπειρίες».

«Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου φέτος αποτελείται από έξι παραγωγές που φέρουν την σφραγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάζονται για πρώτη φορά» ανέφερε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής σημειώνοντας  πώς «στο μεγαλύτερο ποσοστό οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν προέρχονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Συνολικά θα παρουσιαστούν 6 παραγωγές, σε 12 παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 250 καλλιτέχνες και υποστηρίζονται από 45 τεχνικούς.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού ΠΚΜ Αθανάσιος Μπέγκας,  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης κυρία Μαρία Καραγιάννη, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Φίλιος Στάγκος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΜΜΘ Χρήστος Γαλιλαίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Δήμητρα Θωμά  καθώς και καλλιτέχνες και συντελεστές των παραστάσεων του Φεστιβάλ κα.

Την παραγωγή και διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα της UNESCO.

 

Προπώληση εισιτηρίων και πληροφορίες από τη www.viva.gr

Για πληροφορίες : www.kepo.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ LINK ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΣΤΗ VIVA

 

https://www.viva.gr/tickets/music/festibal-eptapyrgiou-2023/ 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!