42ο Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο στο Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης

 


42ο Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο στο Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης

Για μια ακόμη χρονιά το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης υποδέχεται το 42ο (ΜΒ΄) Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο, της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας που φέτος είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μπίλλη από την Τετάρτη 10 έως την Παρασκευή 12 Μάϊου 2023.

Στην τελετή έναρξης του 42ου  Πανελλήνιου Ιστορικού Συνεδρίου, την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού με ιστορική, νομική και γενοκτονολογική προσέγγιση. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Ο Ελληνισμός του Πόντου» σε επιμέλεια Σοφίας Αμπερίδου, με τη συμμετοχή 17 καλλιτεχνών. 

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν την Πέμπτη 11 (10.00-13.30) καθώς και την Παρασκευή 12 Μάϊου (10.00 – 14.30) με συνεδρίες ελεύθερων ανακοινώσεων, στις οποίες συμμετέχουν τακτικά και έκτακτα μέλη της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, διακεκριμένοι επιστήμονες που θεραπεύουν όλες τις περιόδους της ελληνικής Ιστορίας, νέοι ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες ελληνικών ΑΕΙ και ερευνητικών κέντρων.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!