Ξεκινούν οι Ημέρες Υγείας 2023 με ενημερωτικές δράσεις για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τη σωστή διατροφή

 


Ξεκινούν οι «Ημέρες Υγείας 2023» του Δήμου Παύλου Μελά, με ενημερωτικές δράσεις για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τη σωστή διατροφή, που σκοπό έχουν την ενημέρωση των πολιτών για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης και θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

•Δευτέρα 8 Μαΐου, ώρες 09.00-13.00, περιοχή Γέφυρα, Δημοτική Κοινότητα Πολίχνης,

•Πέμπτη 11 Μαΐου, ώρες 09.00-13.00, πλατεία Ελευθερίας - Αλέξανδρος Υψηλάντης, Άνω Ηλιούπολη, Δημοτική Κοινότητα  Σταυρούπολης,

•Δευτέρα 15  Μαΐου, ώρες 09.00-13.00, πλατεία Δημοκρατίας, Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας.

 


Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Κέντρο του Γ.Ν.Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, διοργανώνει τις παραπάνω δράσεις που περιλαμβάνουν:

Μέτρηση  Σακχάρου, Μέτρηση Δείκτη Μάζας Σώματος (βάρος - ύψος), Οδηγίες, έγκυρες συμβουλές και «μυστικά» για την πρόληψη του Διαβήτη, την σωστή μέτρηση και διαχείριση του διαβήτη και βελτίωση της καθημερινότητας των Διαβητικών, Διαβητικό πόδι, διατροφή - ποσότητες - μύθοι και αλήθειες για τα απαγορευμένα και επιτρεπόμενα τρόφιμα φρούτα ποτά, χυμούς και καφέδες, άγχος και στρες κατά πόσο επηρεάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα κλπ.

Σημαντική ορίζεται, η υπογράμμιση της σωστής και ισορροπημένης διατροφής, συνιστώσα, η οποία θα υποστηριχθεί από τους Διαιτολόγους του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Ευχαριστούμε θερμά την Διοίκηση του Νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, και ιδιαίτερα την Διευθύντρια της Α΄ Παθολογικής Κλινικής και του Διαβητολογικού Κέντρου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ κ. Τζατζάγου Γλυκερία, την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Παπαθεοδώρου Μαρία, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Διαβητολογικού Κέντρου που θα εμπλακεί στην συγκεκριμένη δράση και τέλος το προσωπικό του Τμήματος Διαιτολογίας του Νοσοκομείου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 2023

https://pavlosmelas.gr/imeresygeias2023_sakxarodisdiavitis/ 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!