Σάββας Αναστασιάδης: «Εφικτός για τη ΝΔ ο στόχος της ισχυρής πρωτιάς στις 21 Μαΐου»

 


Σάββας Αναστασιάδης:  «Εφικτός για τη ΝΔ ο στόχος της ισχυρής πρωτιάς στις 21 Μαΐου»

 

Για την τελική ευθεία της προεκλογικής κούρσας, τις εντυπώσεις από το τηλεοπτικό debate και το μετεκλογικό σκηνικό μίλησε  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης και υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές Σάββας Αναστασιάδης  σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο  Λάζαρο Θεοδωρακίδη στον FLASH Radio 99.4 FM. «Ο στόχος   μας είναι ισχυρή πρωτιά στις πρώτες εκλογές και απλή διαδικασία τη δεύτερη Κυριακή για αυτοδυναμία. Είναι εφικτός στόχος, στις δυνατότητές μας και αυτό διαπιστώνω και από την επικοινωνία που έχω με τον κόσμο», τόνισε.

Σχολιάζοντας τις εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών στο τηλεοπτικό debate ο κ. Αναστασιάδης είπε:

«H βασική διαφορά των 5 με τον πρωθυπουργό ήταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για συγκεκριμένα πράγματα, έργα που έχουμε ήδη κάνει και έδινε προοπτική για το μέλλον, για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δυστυχώς  αυτήν την προοπτική δεν την έδιναν τα άλλα κόμματα που περιορίστηκαν σε καταγγελτικές θέσεις και κριτική εναντίον της κυβέρνησης.  Ο κόσμος κατάλαβε. Ο ελληνικός λαός θα είναι ο κριτής».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας απάντησε:

«Είναι πρωθύστερο να μιλάμε για συγκυβέρνηση, πρώτα πρέπει να δούμε τον εκλογικό χάρτη που θα προκύψει στις 21 Μαΐου. Εμείς επιδιώκουμε την αυτοδυναμία για συγκεκριμένους λόγους, για την ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων. Όταν είχαμε συγκυβέρνηση την περίοδο ‘12 – ‘15 με ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ η εμπειρία δεν ήταν τόσο καλή, υπήρχε τεράστιο πρόβλημα στη λήψη αποφάσεων, καθυστερήσεις, συζητήσεις ατέρμονες, για το αν υπήρχε συμφωνία με τα ιδεολογικά της μίας ή της άλλης πλευράς. Δεν είναι εύκολη η συγκυβέρνηση και επειδή πολλοί επικαλούνται τη συγκυβέρνηση στην Ευρώπη πρέπει να έχουμε κατά νου ότι εκεί συμφωνούν σε βασικές προγραμματικές θέσεις πριν από τις εκλογές και ο ψηφοφόρος ξέρει από πριν τι θα ψηφίσει. Θα δούμε τις συνθήκες, αν υπάρξει εθνική ανάγκη να προχωρήσουμε σε συνεργασία».

Για τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων επισήμανε:

«Υπάρχει κερδοσκοπία, ενώ ο πληθωρισμός πέφτει, προφανώς χρειάζονται περαιτέρω έλεγχοι. Τα στοχευμένα μέτρα για να αντέξει το βάρος της ακρίβειας η κοινωνία και οι ευάλωτες τάξεις θα συνεχιστούν».

Όσο για τα ποιο είναι το στοίχημα των εκλογών για τον  ίδιο απάντησε:

«Στόχος της παράταξής μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος: πιο ψηλά.  Συνεχίζω την πολιτική μου διαδρομή με καθαρότητα, νηφαλιότητα, ειλικρίνεια. Είμαι κοντά στον κόσμο καθημερινά και δεν έχω γοητευτεί ποτέ από την εξουσία. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή σε κάθε πολίτη για να ακούσω και να βοηθήσω σε κάθε δίκαιο αίτημα και ποτέ δεν υποσχέθηκα πράματα που δεν μπορώ να κάνω».

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!