“26ο Φεστιβάλ Παιδείας”- ‘’West Side Students Festival 2023”: Η καρδιά της μαθητικής δημιουργίας χτυπά στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 


“26ο Φεστιβάλ Παιδείας”- ‘’West Side Students Festival 2023”:

Η καρδιά της μαθητικής δημιουργίας χτυπά στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 

            Ο σημαντικότερος και ιστορικός πολιτιστικός θεσμός της μαθητικής κοινότητας, το Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, επιστρέφει δυναμικά στην πλήρη του μορφή μετά από δύο χρόνια περιορισμών και απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας, και γίνεται το βήμα για να στείλουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τα δικά τους μηνύματα, συμμετέχοντας στις διαγωνιστικές, πολιτιστικές  και εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης, δια του Τμήματος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας.

        Με θεματικό πυρήνα και πεδίο έμπνευσης, έκφρασης και δημιουργίας τον κόσμο του διαδικτύου, η φετινή 26η διοργάνωση που φέρει τον τίτλο  «I love Data», δίνει το έναυσμα στους μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους και να μιλήσουν για τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους, μέσα από τις ενότητες του φεστιβάλ, οι οποίες περιλαμβάνουν:

·         Διαγωνισμό Ζωγραφικής για τα παιδιά Νηπιαγωγείων

·         Διαγωνισμό Ποίησης για μαθητές/τριες Δημοτικών, Γυμνασίων  και Λυκείων

·         Διαγωνισμό Φωτογραφίας για μαθητές/τριες Δημοτικών, Γυμνασίων  και Λυκείων

·         Διαγωνισμό Εκφραστικής Ανάγνωσης για μαθητές/τριες  Γυμνασίων και Λυκείων

·         Αγώνες Επιχειρηματολογίας για μαθητές Λυκείου

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι διαγωνιστικές διαδικασίες και οι τελετές απονομής των βραβείων στους διακριθέντες θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57)  τις κάτωθι ημερομηνίες:

- Δευτέρα 8 Μαΐου στις 16.00: Αγώνες Επιχειρηματολογίας

- Τετάρτη 10 Μαΐου στις 19.00: Διαγωνισμός Φωτογραφίας

- Τετάρτη 17 Μαΐου στις 19.00: Διαγωνισμός Ποίησης

- Δευτέρα 22 Μαΐου στις 16.00: Διαγωνισμός Εκφραστικής Ανάγνωσης

- Τετάρτη 24  Μαΐου στις 19.00: Διαγωνισμός Ζωγραφικής.

“Η άνοιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της έκφρασης, η 26η διοργάνωση του Φεστιβάλ Παιδείας αναμένεται και φέτος να πυροδοτήσει  την έμπνευση και να γίνει ο πομπός μέσω του οποίου οι μαθητές του νεανικότερου δήμου της Ελλάδος θα βγουν στο προσκήνιο και θα μεγαλουργήσουν. Η φετινή διοργάνωση που έχει ως θεματικό πυρήνα τη χρήση του διαδικτύου θα προβληματίσει, θα  κινητοποιήσει και θα γίνει το εφαλτήριο για την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου με τους νέους του δήμου μας, εισάγοντας στο προσκήνιο ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη δυναμική του ψηφιακού μας κόσμου, στους κινδύνους αλλά και στα οφέλη που επιφέρει στη ζωή και στην καθημερινότητά μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

 

“Μέσα από τις δράσεις του φεστιβάλ θα έχουμε τη χρυσή ευκαιρία να διεισδύσουμε στον όμορφο και ανήσυχο κόσμο των νέων, οι οποίοι μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, της πνευματικής αναζήτησης και της δημιουργικής έκφρασης θα μιλήσουν στις καρδιές μας καταθέτοντας τις ιδέες, τις δεξιότητες και τα όνειρά τους. Ξεκινάμε λοιπόν για να ανακαλύψουμε τον κόσμο της νεανικής δημιουργίας που δεν σταματά να μας μαγεύει και να μας εμπνέει! Για να στείλουμε παντού το μήνυμα πως ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν είναι μόνο ο δήμος με τους περισσότερους νέους σε όλη την Ελλάδα. Είναι ο Δήμος που χάρη στο νεανικό του πληθυσμό κατέχει την πρωτιά στη γνώση, στο επίπεδο αξιών, ιδανικών και ταλέντων” υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Σταυρίδης.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!