Συνάντηση του Δρόσου Τσαβλή, υπ δημάρχου Θεσσαλονίκης κι επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Εμείς» με την κα Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης

 


#Ξανασκεφτόμαστε την Κινητικότητα, #Δρόμοι ζωής, # Ασφάλεια δρόμων

 

Συνάντηση του Δρόσου Τσαβλή, υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης κι επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Εμείς» με την κα Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Παγκόσμια εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας με συνθήματα όπως  #Ξανασκεφτόμαστε την Κινητικότητα, #Δρόμοι για τη ζωή, # Ασφάλεια δρόμων

Γιατί; Διότι παγκοσμίως στους δρόμους σκοτώνονται περί των 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων και τραυματίζονται περί των 50 εκατομμυρίων.

Γιατί; Διότι παγκοσμίως σε κάθε 4 θανάτους 1 αφορά ή πεζό ή ποδηλάτη.


Το κυκλοφοριακό αναμφισβήτητα απασχολεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης καθώς οι δρόμοι είναι ασφυκτικά γεμάτοι, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ- του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς – δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, ο ποδηλατόδρομος απέχει πολύ από το να θεωρείται ενιαίος κι ασφαλής, τα πεζοδρόμια κρύβουν διαρκώς παγίδες για τους πεζούς.

Η παγκόσμια τάση για τις πόλεις είναι να στραφεί ο κόσμος στη βιώσιμη κινητικότητα, δηλαδή στο περπάτημα, στο ποδήλατο και στη χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Η Θεσσαλονίκη θα μείνει πίσω;

Με τις σκέψεις αυτές ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Όλοι Εμείς», Δρόσος Τσαβλής, συναντήθηκε με τη διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης, την κα Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου προκειμένου να  συνομιλήσει για ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων.

Σκοπός του υποψήφιου δημάρχου ήταν μέσω της συζήτησης να μάθει τις ανάγκες σε έμψυχο υλικό της Διεύθυνσης Τροχαίας και στελέχωσής της, τις ανάγκες σε πόρους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα σε καθημερινή βάση, τις προτάσεις που έχει η Υπηρεσία προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθεια ελέγχου των πολυσύχναστων δρόμων της Θεσσαλονίκης.

Ο κος Τσαβλής συζήτησε με τη Διευθύντρια της Τροχαίας αναφορικά με την εδραίωση μεγαλύτερης διασύνδεσης με τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς και την ίδρυση γραφείων Δημοτικής Αστυνομίας μέσα στα γραφεία των Κοινοτήτων

Η κα Παπαγεωργόπουλου  χαρακτήρισε ως «βολική και δίκαιη» την πρόταση της παράταξης «Όλοι Εμείς» σχετικά με το κυκλοφοριακό.

Η διευθύντρια της Τροχαίας από την πλευρά τόνισε πως οι δρόμοι είναι χαραγμένοι μισό αιώνα πριν κι ως εκ τούτου δεν έχουν επαρκές πλάτος ούτε καν πρόβλεψη για ένα τόσο μεγάλο όγκο οχημάτων. Επίσης, υπογράμμισε πως η Τροχαία είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Δεν είναι ο κύριος ρυθμιστής. «Είναι πραγματικά αδύνατο να υπάρχει ένας τροχονόμος παντού» Κατέληξε λέγοντας, σε ό,τι αφορά την επίλυσή του, πως η εκπαιδευτική παιδεία είναι πλέον μονόδρομος.  

Τον υποψήφιο δήμαρχο, Δρόσο Τσαβλή, συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Αποστολίδου Κατερίνα, Αρνάκη Μαρία, Ζησοπούλου Έλσα, Λαδόπουλος Ντάνης. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο κος Γεώργιος Χανής, Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Τροχαίας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!