Nefeli Fasouli Quintet σήμερα στο ΜΥΛΟΣ CLUB

  


Ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου της προσωπικού δίσκου με τίτλο “Ο Κόσμος σου”, που υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς, και ζώντας εδώ και λίγο καιρό ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, η Νεφέλη Φασούλη επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε και στον πάντοτε αγαπημένο της ήχο, την τζαζ μουσική.

    Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright με καλλιτεχνική υποτροφία, περνά τον τελευταίο χρόνο στην μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης κάνοντας σπουδές jazz και συνεργασίες με ονόματα όπως οι New York Gypsy All Stars, ο παραγωγός Misha Piatigorsky, o τρομπετίστας Benny Bennack και άλλοι.
Μετά τις sold out εμφανίσεις σε Gazarte και six d.o.g.s, την περσινή περιοδεία του ελληνόφωνου της project, αλλά και του αμιγώς jazz σχήματος που ηγείτο με τίτλο “Introspective” με το οποίο περιόδευσε σε Ελλάδα και Τουρκία σε jazz φεστιβάλ (Bodrum International Jazz Festival, Rhodes International Jazz Festival, Duende Upstairs) και φυσικά μετά τα καινούργια live της Νέας Υόρκης η Νεφέλη δημιουργεί φέτος ένα αμάγαλμα από τους διαφορετικούς της εαυτούς και με αφετηρία τον αυτοσχεδιασμό, παρουσιάζει κομμάτια από τον δίσκο “Ο Κόσμος σου” μαζί με ολοκαίνουργιες συνθέσεις, υπογράφoντας είτε μουσική είτε στίχο.
Το κουιντέτο~
    Μαζί της ένα νεοσύστατο σχήμα που κρατά στα χέρια του την ζωντανή τζαζ σκηνή της Θεσσαλονίκης. Η κοινή τους εμμονή με την jazz, όσο και η ανάγκη για την ανάδειξη του ελληνικού folklore ως την παντοτινή αφετηρία, τους ένωσε από την πρώτη στιγμή, δημιουργώντας μια ομάδα που της ήταν γραφτό να στεριώσει. Στη σκηνή λοιπόν, με τον Λέανδρο Πασιά στο πιάνο και τη σύνθεση, τον James Wylie στο σαξόφωνο, τον Ντίνo Μάνο στο μπάσο και στα τύμπανα τον Γιώργο Κλουντζό-Χρυσίδη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!