Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις αναβίωσης της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ στις Σέρρες

 


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις αναβίωσης της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ στις Σέρρες

Στις εκδηλώσεις αναβίωσης της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ στις Σέρρες παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Νιώθω βαθιά συγκίνηση, που βρίσκομαι σήμερα εδώ, σ’ έναν τόπο που δίκαια χαρακτηρίζεται ως οι ‘Θερμοπύλες’ της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας. Στον τόπο που ακούστηκε ξανά το ‘Μολών Λαβέ’, από τα χείλη του Αντισυνταγματάρχη Γεώργιου Δουράτσου, διοικητή του οχυρού Ρούπελ, που διαμήνυσε στις ναζιστικές δυνάμεις ότι ‘Τα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται’».

Ο Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι το Ρούπελ δικαίως καταλαμβάνει ξεχωριστή θέση στην ελληνική Ιστορία, «καθώς μαζί με τα υπόλοιπα 20 οχυρά των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, θα αποτελεί πάντα διαχρονικό σύμβολο του ηρωισμού, του πατριωτισμού και της ψυχής του Έλληνα, που με αυτοθυσία αντιστέκεται έως το τέλος, που δεν υπολογίζει εμπόδια, όσο μεγάλα και αν είναι, που υπερασπίζεται την πατρίδα, την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Και οι πρωταγωνιστές είναι πάντα οι ακρίτες μας, οι άνθρωποι μας, οι Έλληνες της Περιφέρειας, που κρατούν πάντα λίγο πιο ψηλά την σημαία μας, που παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν αποτελούν τον πιο παραγωγικό και κρίσιμο ιστό της πατρίδας μας. Γιατί το να ζει κάποιος σε μία απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας είναι από μόνο του εθνική υπηρεσία. Η ύψιστη, θα έλεγα, εθνική υπηρεσία. Και οι Μακεδόνες ξέρουμε τι σημαίνει ακριτικός ελληνισμός. Ξέρουμε τι σημαίνει να φυλάμε Θερμοπύλες. Ξέρουμε να δίνουμε μάχες και να τις κερδίζουμε. Και σήμερα, αλλά και στο μέλλον, όποτε και αν χρειαστεί, εμείς οι νεότερες γενιές των Ελλήνων θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη, τη μάχη των επιχειρημάτων για την ιστορική αλήθεια, τη μάχη για να καταλάβουν όλοι ότι κάποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα, ότι η ταυτότητά μας είναι αδιαπραγμάτευτη, ότι η ιστορικότητα, η ελληνικότητα και η μοναδικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτες. Και ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίζουμε με το έργο μας να προβάλλουμε παντού τη Μακεδονία και την ιστορική αλήθεια, με τον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, με το νέο Μουσείο της Βεργίνας, με το Ανάκτορο της Αρχαίας Πέλλας, με τη Βασιλική Νεκρόπολη των Αιγών, με τα έργα στο Δίον, στη Χαλκιδική, σε περισσότερα από 130 μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία».

Υπογραμμίζοντας την αξία των ετήσιων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ, ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τον Δήμο Σιντικής για τις φετινές εκδηλώσεις αναβίωσης, τις οποίες υποστηρίζει διαχρονικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και επισήμανε: «Αυτές οι εκδηλώσεις λειτουργούν ως υπενθύμιση, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι Έλληνες ποτέ δεν το βάζουμε κάτω, ποτέ δεν παραδίδουμε τα όπλα. Γι’ αυτό και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε να δυναμώνουμε τη Μακεδονία, να χτίζουμε μια σύγχρονη και ισχυρή Περιφέρεια, τιμώντας τους αγώνες των προγόνων μας, τιμώντας τη μεγάλη θυσία στο Ρούπελ, τιμώντας όσους έδωσαν τη ζωή τους για μια πατρίδα ελεύθερη, κυρίαρχη και ισχυρή».

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν στις εκδηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Μαλλιαράς.







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!