Σάββας Αναστασιάδης: «Εθνική αναγκαιότητα η αυτοδυναμία»

 


Σάββας Αναστασιάδης: «Εθνική αναγκαιότητα η αυτοδυναμία»

«Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά εθνική αναγκαιότητα», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης και υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές  Σάββας Αναστασιάδης   σε συνέντευξή του στον 102 FM της ΕΡΤ3 και τον  δημοσιογράφο Δημήτρη Καραμαούνα.  

«Δεν είμαστε υπέρμαχοι των συνεργασιών αλλά της αυτοδυναμίας. Κι αυτό γιατί έχουμε εμπειρία από το 2012-15 με την κυβέρνηση Σαμαρά και τη συνεργασία με ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ και οι εμπειρίες δεν είναι καλές. Η χώρα μας στη γεωπολιτική θέση που βρίσκεται και την αστάθεια που υπάρχει χρειάζεται ισχυρές κυβερνήσεις για να αντιμετωπίζουν άμεσα και γρήγορα τα προβλήματα. Δεν είμαστε Ελβετία ούτε Βέλγιο που λειτουργούσε δύο χρόνια χωρίς κυβέρνηση. Όταν δεχτήκαμε την υβριδική επίθεση στον Έβρο φανταστείτε να είχαμε συνεργασία με άλλο κόμμα και να προσπαθούσαμε να συμφωνήσουμε πώς θα το αντιμετωπίζαμε. Οι μετανάστες θα είχαν φτάσει στην Αθήνα και εμείς ακόμη θα συζητούσαμε».

Για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης τη νέα τετραετία είπε:

«Θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε την προηγούμενη τετραετία, ελπίζω χωρίς τις κρίσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε. Στις προτεραιότητές μας: υγεία,  μεγαλύτερες αυξήσεις  μισθών και συντάξεων,  μείωση  της φορολογίας, ενίσχυση άμυνας και ενόπλων δυνάμεων, ψηφιοποίηση του κράτους, περισσότερες επενδύσεις και θέσεις εργασίας για τους νέους. Σε τοπικό επίπεδο έχουν δρομολογηθεί αρκετά και ολοκληρώνονται, αρχής γενομένης από το μετρό που ταλαιπωρεί την πόλη 15 χρόνια. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης, προχωράμε έργα όπως το flyover και το ογκολογικό νοσοκομείο, επιδιώκουμε καλύτερες υποδομές, βελτίωση της πρόσβασης στην επαρχία Λαγκαδά, ενίσχυση της κτηνοτροφίας και της γεωργίας, βελτίωση των συνθηκών διαμονής και πρόσβασης στα παραλιακά μέτωπα Στρυμονικού και Θερμαϊκού».

Σε ερώτηση για την εκλογή του ομογενή Φρέντι Μπελέρη στην Αλβανία απάντησε:

«Ο Μπελέρης νίκησε παρότι  ασκήθηκε τρομοκρατία  από την αλβανική κυβέρνηση. Είναι μια θετική εξέλιξη για την ελληνική κοινότητα διότι γνωρίζουμε πώς η αλβανική κυβέρνηση επιχειρεί  να υφαρπάξει περιουσίες Ελλήνων με  νομοθετικά τρικ. Γι αυτό έγιναν αυτά που έγιναν πριν από τις εκλογές. Τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα με δήμαρχο ελληνικής καταγωγής, έναν φλογερό Έλληνα, τον οποίο έχω συναντήσει αρκετές φορές και   έχουμε συνεργαστεί για θέματα της ελληνικής μειονότητας». 

Για τις εκλογές στην Τουρκία:

 «Από την αρχή εκτιμούσα ότι ο Ερντογάν θα κερδίσει τις εκλογές, φαίνεται ότι αντέχει, έχει ρίζες στην κοινωνία και τη δομή του κράτους. Η στρατηγική τους  θέση τους απέναντι στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει -αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι να υπάρχει κυβέρνηση στην Τουρκία, πολιτική σταθερότητα, γιατί  κάθε φορά που έχει αστάθεια και ακυβερνησία εξάγει τα προβλήματά της κυρίως προς εμάς».

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!