Στο «στρατηγείο» του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις εθνικές εκλογές ο Κ. Ζέρβας – Στόχος η άψογη προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας

 


Στο «στρατηγείο» του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις εθνικές εκλογές ο Κ. Ζέρβας – Στόχος η άψογη προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας

Στο Κέντρο Προετοιμασίας Εκλογικού Υλικού, το οποίο έχει οργανώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, φροντίζοντας για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διενέργεια των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, βρέθηκε σήμερα (08/05) το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Ο περισσότερος κόσμος ίσως δεν γνωρίζει ότι πολλή δουλειά για την προετοιμασία των εκλογών γίνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και συνολικά από τους δήμους της χώρας. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, που αφορά την προετοιμασία των εκλογών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης απασχολεί περίπου 600 εργαζομένους. Ο όγκος δουλειάς που διεκπεραιώνεται από τους δημοτικούς υπαλλήλους είναι πολύ μεγάλος», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος συνεχάρη τους εργαζομένους του Δήμου για την αυξημένη ετοιμότητά τους και «για τη δουλειά που γίνεται όλες αυτές τις εβδομάδες, ώστε κάθε πολίτης να ασκήσει το ύψιστο δημοκρατικό του δικαίωμα στο πλαίσιο μιας άψογα οργανωμένης εκλογικής διαδικασίας». Κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Προετοιμασίας Εκλογικού Υλικού, τον Δήμαρχο συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος.

Το «στρατηγείο» του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προετοιμασία των εκλογών έχει στηθεί στο περίπτερο 5 της Helexpo – ΔΕΘ. Εκεί συγκεντρώνεται όλο το εκλογικό υλικό -από τις κάλπες και τα παραβάν μέχρι τα στυλό, τα λουκέτα αλλά και τα ψηφοδέλτια- το οποίο στη συνέχεια θα μεταφερθεί στις σχολικές αίθουσες που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήματα.

Την 21η Μαΐου στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα χρησιμοποιηθούν 505 κάλπες και 1.010 παραβάν. Αυτές τις ημέρες τα παραβάν και οι κάλπες καθαρίζονται και συναρμολογούνται από τα δημοτικά συνεργεία τα οποία βρίσκονται εγκατεστημένα στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στη ΔΕΘ.

Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν καθοριστεί 456 εκλογικά τμήματα σε 57 σχολικά συγκροτήματα. Ακόμη θα λειτουργήσουν 49 εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότες στο κτίριο του Ευκλείδη. Στον Ευκλείδη θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι συνολικά 6.963 εγγεγραμμένοι ετεροδημότες σε όλον τον νομό Θεσσαλονίκης, ψηφίζοντας στον τόπο διαμονής τους τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας στην οποία διατηρούν τη βασική εγγραφή τους.








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!