Κίνηση αυτοματοποιημένων οχημάτων με τεχνολογία νέας γενιάς στα Τρίκαλα. Ξεκίνησαν οι πιλοτικές εφαρμογές του Ευρωπαϊκού Έργου SHOW

 

Κίνηση αυτοματοποιημένων οχημάτων με τεχνολογία νέας γενιάς στα Τρίκαλα

Ξεκίνησαν οι πιλοτικές εφαρμογές του Ευρωπαϊκού Έργου SHOW

 

Στις 21 Απριλίου 2023 στα Τρίκαλα έλαβε χώρα η εκδήλωση έναρξης των πιλοτικών εφαρμογών του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου SHOW, στο οποίο τεχνικός συντονιστής εταίρος είναι το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.


Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από  το  Δήμο Τρικκαίων και την αναπτυξιακή εταιρία Δήμου Τρικκαίων “e-Trikala A.E.” και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Τρικκαιών, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, κ. κ. Δ. Παπαστεργίου και ο Δ/νων Σύμβουλος “e-Trikala A.E.”, κ. Ο. Ράπτης, ενώ παρευρέθηκε ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ,  Αντιπρόεδρος του ΕΚΕΤΑ και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο), Δρ. Ε. Μπεκιάρης.

Ο Δρ. Μπεκιάρης καλωσόρισε την έναρξη των πιλοτικών εφαρμογών και παρουσίασε τους ευρύτερους στόχους, καθώς και τη μέχρι τώρα επιτυχή πορεία του έργου SHOW. Στην ομιλία του, ο Δρ. Μπεκιάρης τόνισε πως το ΙΜΕΤ συμμετέχει τόσο με ανάπτυξη και με διαχείριση κυκλοφορίας για αυτόνομα οχήματα της πιλοτικής εφαρμογής, όσο και με αυτόνομο αυτοκίνητο (επιπέδου 4), που θα πραγματοποιεί μεταφορές τελευταίου μιλίου επικουρικά στα αυτόνομα λεωφορεία.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!