Με πολλά παιδικά χαμόγελα και ωραία ενέργεια από μικρούς και μεγάλους θεατές άνοιξε η αυλαία του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023

 


Με πολλά παιδικά χαμόγελα και ωραία ενέργεια από μικρούς και μεγάλους θεατές άνοιξε η αυλαία του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023

 

Βράβευση του συνθέτη Νίκου Κυπουργού από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τιτζικώστα

 

Με χαμόγελα μικρών και μεγάλων θεατών γέμισε το Φρούριο του Επταπυργίου στην έναρξη του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023. Η αυλαία άνοιξε την Τετάρτη 21 Ιουνίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, με την Όπερα για παιδιά και νέους του Νίκου Κυπουργού «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει», σε σκηνοθεσία Αθανάσιου Κολαλά, μια συμπαραγωγή του Κέντρου πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος.

Το Θέατρο γέμισε με την γλυκιά ενέργεια των παιδιών που έδειχναν να απολαμβάνουν την καλοστημένη και προσεγμένη και στην παραμικρή λεπτομέρεια παράσταση. Την Συμφωνική ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης διηύθυνε ο αρχιμουσικός της Χάρις Ηλιάδης. 

Την έναρξη του Φεστιβάλ Επταπυργίου κήρυξε η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Άννα Μυκωνίου, που ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν αυτά τα 5 χρόνια τον νέο θεσμό και αναφέρθηκε στις δυσκολίες αλλά και στην ουσιαστική στήριξη του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, που όλα αυτά τα χρόνια με συντονισμένες και μεθοδικές κινήσεις  έχει λύσει όλα του τα προβλήματα.

Την παράσταση παρακολούθησαν, μετά από πρόσκληση του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παιδιά από το Ορφανοτροφείο Μέλισσα, από το Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Άνω Πόλης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και από το Παιδικό Χωριό Φιλύρου.

Στο τέλος της βραδιάς ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας τίμησε τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό για την προσφορά του στον πολιτισμό.

Η παραγωγή «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» θα παιχθεί για δύο ακόμη παραστάσεις, στις 22 και 23 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα λυρικό παραμύθι που μεταφέρει στο βασίλειο της Μουσικής την αγαπημένη ιστορία του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα Καινούρια ρούχα του Βασιλιά», μέσα από τη μαγική μουσική του Νίκου Κυπουργού και το έξυπνο λιμπρέτο του Θωμά Μοσχόπουλου, σε σκηνοθεσία Αθανασίου Κολαλά.

Το Φεστιβάλ Επτπαπυργίου 2023 θα διαρκέσει έως και τις 19 ΙουλίουΦέτος ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του χτίστηκε με την σκέψη να γίνει άνοιγμα στα παιδιά και στους νέουςΤο πρόγραμμα αποτελείται από έξι παραγωγές που φέρουν όλες την σφραγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συντελεστές είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά θα παρουσιαστούν 6 παραγωγές, σε 12 παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 250 καλλιτέχνες και υποστηρίζονται από 45 τεχνικούς. 

Τα εισιτήρια όλων των παραγωγών είναι προσιτά, ενώ έχουν προβλεφθεί πολύ οικονομικά εισιτήρια για ανέργους, φοιτητές και για συμπολίτες μας άνω των 65 ετών.

Την παραγωγή-διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023 έχει ο Αθανάσιος  Κολαλάς.

 

 

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2023

 

ΠΕΜΠΤΗ          22.06   «Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    23.06   «Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει»

ΤΕΤΑΡΤΗ          28.06  «Οδυσσέας Ελύτης – Με φως Ελληνικό»

ΠΕΜΠΤΗ          29.06   «Οδυσσέας Ελύτης – Με φως Ελληνικό»

ΔΕΥΤΕΡΑ          03.07   «Απόψε JAZZάρουμε»

ΤΡΙΤΗ                04.07   «Απόψε JAZZάρουμε»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   07.07   «Κώστας Ματσίγκος – Ρεσιτάλ κιθάρας με 8 φωνές»

ΤΡΙΤΗ               11.07    «Μαρία Φαραντούρη – 60 χρόνια τραγουδάω»

ΤΕΤΑΡΤΗ         12.07   «Μαρία Φαραντούρη – 60 χρόνια τραγουδάω»

ΤΡΙΤΗ              18.07   «Δημήτρης Ζερβουδάκης – Αποκλεισμένος στη Σαλονίκη»

ΤΕΤΑΡΤΗ        19.07  «Δημήτρης Ζερβουδάκης – Αποκλεισμένος στη Σαλονίκη»

 

 

Προπώληση εισιτηρίων και πληροφορίες

από τη www.viva.gr

Και τα φυσικά σημεία προπώλησης WINDPublicMedia Markt
Για πληροφορίες : 
www.kepo.gr   τηλ. 2310602599


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ LINK ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΣΤΗ VIVA

https://www.viva.gr/tickets/music/festibal-eptapyrgiou-2023/

 

 

Video Promo πατήστε το παρακάτω Link

https://drive.google.com/file/d/14qzD8jJKxHMMfmvtw0iEU7PCAC1tTway/view?usp=share_link

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!