«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δ. Ωραιοκάστρου - «Καλούσεια»: Εκδήλωση στη μνήμη του σπουδαίου χορευτή, Νίκου Καλούση

 


«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δ. Ωραιοκάστρου - «Καλούσεια»:  Εκδήλωση στη μνήμη του σπουδαίου χορευτή, Νίκου Καλούση

Τον σπουδαίο Πόντιο χορευτή, Νίκο Καλούση, τιμά ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Προς τιμή του κορυφαίου Πόντιου καλλιτέχνη διοργανώνει τα «Καλούσεια 2023», θεσμοθετώντας την εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023, στις 21.00, στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου (Οδ. Ελύτη 19, Ωραιόκαστρο) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Νίκος Καλούσης ήταν ο καλύτερος Πόντιος χορευτής της πρώτης γενιάς προσφύγων που ήρθαν από τον Πόντο στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο κορυφαίος χορευτής μύησε στον ποντιακό χορό τους νέους του Ωραιοκάστρου και τους δίδαξε με αγάπη την τέχνη του χορού των προγόνων τους.

Στα φετινά «Καλούσεια 2023» ο Δήμος Ωραιοκάστρου τιμά δύο μεγάλους λυράρηδες, τον Παναγιώτη Ασλανίδη και τον Παναγιώτη Κοσμίδη, -αμφότεροι κάτοικοι Ωραιοκάστρου, άξιοι συνεχιστές της ποντιακής μουσικής της πρώτης γενιάς προσφύγων-, σε μία σύνθετη μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία θα πλαισιωθεί από ζωντανή αφήγηση, προβολές βίντεο, από ζωντανή ορχήστρα και χορευτικά συγκροτήματα, σε μία ιστορική αναδρομή στη ζωή και την μουσική τους πορεία, η οποία διαμόρφωσε την ποντιακή μουσική όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Στα «Καλούσεια 2023» συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αλέξης Παρχαρίδης, Φάνης Κουρουκλίδης, Θοδωρής Κοτίδης, Δημήτρης Τεπερεκίδης, Κώστας Ζώης, Ανέστης Σαχινίδης.

Αφηγήτρια: Αγγελική Παμπουκίδου

Χορευτικά συγκροτήματα: Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (Ε.Π.Ω.Φ.), Σύλλογος Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής»

Σκηνοθετική επιμέλεια-κείμενα, video: Πάνος Μπουντούρογλου.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος για το κοινό στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!