Ευάγ. Χρήστου καθηγητής μάρκετινγκ ΔΙ.ΠΑ.Ε: Καθαριότητα, πράσινο και μεταφορές στην Θεσσαλονίκη δυσαρεστούν τους τουρίστες

 


Ευάγγελος Χρήστου καθηγητής μάρκετινγκ ΔΙ.ΠΑ.Ε: Καθαριότητα, Πράσινο και μεταφορές στην Θεσσαλονίκη δυσαρεστούν τους τουρίστες

 

Για την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως city-break προορισμό αλλά και για τα προβλήματα που εντοπίζουν οι τουρίστες κατά την επίσκεψή τους στην πόλη, σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο καθηγητής τουριστικού μάρκετινγκ και κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης ΔΙΠΑΕ Ευάγγελος Χρήστου.

Μεγάλο πρόβλημα η καθαριότητα

Όπως αποκάλυψε ο κ. Χρήστου σύμφωνα με έρευνα που είναι σε εξέλιξη και η οποία θα ολοκληρωθεί στις επόμενες εβδομάδες, οι προκλήσεις για την πόλη προκύπτουν από τα αδύνατα σημεία της Θεσσαλονίκης «όπως τα εντοπίσαμε πρόσφατα». Πρώτο στη σειρά όπως λέει, είναι η καθαριότητα που αποτελεί ένα από τα βασικά σχόλια των επισκεπτών της πόλης. Το ίδιο συμπέρασμα έχει προκύψει και από έρευνες άλλων Φορέων σημειώνει, τονίζοντας ότι «κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα»

Επισημαίνει επίσης ότι ζήτημα αποτελεί για τους τουρίστες και το πράσινο αλλά και η γενική εικόνα της πόλης καθώς «τα πάρκα δεν είναι σε καλή κατάσταση, τα δέντρα επίσης, ακόμη και τα παρτέρια. Όλα χρειάζονται μια στοιχειώδη περιποίηση» υποστηρίζει.

Στο κέντρο για να αποφεύγουν τις μετακινήσεις

Τρίτο μεγάλο ζήτημα σε προτεραιότητα για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης είναι όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας οι μετακινήσεις, οι μεταφορές εντός πόλης, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η έλλειψη μετρό και μέσων μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα σημειώνει πως αυτή είναι η αιτία που επιλέγουν να μείνουν στο κέντρο ώστε να κινούνται με τα πόδια, «γεγονός που δεν τους επιτρέπει να επισκέπτονται άλλα μέρη πιο μακριά» Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΘ ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα προσβασιμότητας των ΑμεΑ, με ράμπες που «πρέπει να ξαναγίνουν από την αρχή» «Μόνο έτσι θα έχουμε ποιοτικό τουρισμό και ικανοποιημένους επισκέπτες» καταλήγει.

 

https://www.youtube.com/watch?v=fAFfQSmpszk


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!