Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δ. Ωραιοκάστρου: Παραδοσιακό γλέντι με την «Εβρίτικη Ζυγιά» στο Μελισσοχώρι

 


«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δ. Ωραιοκάστρου: Παραδοσιακό γλέντι με την «Εβρίτικη Ζυγιά» στο Μελισσοχώρι

Με παραδοσιακό γλέντι στο Μελισσοχώρι με το συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά» και τον Δημήτρη Δίγκα στο κλαρίνο συνεχίζεται το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Ωραιοκάστρου. Το γλέντι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023, στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και η Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου.

Οι συστάσεις για την «Εβρίτικη Ζυγιά» είναι περιττές: παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα που δημιούργησαν πέντε νέοι από τον Έβρο το 2007, παίζοντας αρχέγονα μουσικά όργανα (γκάιντα, καβάλ, θρακιώτικη λύρα, νταούλι), που συνυφαίνονται εδώ και χιλιάδες χρόνια με την ιστορία της Θράκης. Την τελευταία πενταετία, η «Εβρίτικη Ζυγιά» πρωτοστατεί σε γλέντια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χαρίζοντας σε χιλιάδες χορευτές μοναδικές εμπειρίες μέθεξης, μεταλαμπαδεύοντας έτσι τη φλόγα της παράδοσης στη νέα γενιά.

Ταυτόχρονα, ο Δημήτρης Δίγκας, άξιος εκπρόσωπος των «Χάλκινων της Γουμένισσας», θα ξεσηκώσει το κοινό με το κλαρίνο του με εγγυημένη επιτυχία!

Υπενθυμίζεται πως η είσοδος για το κοινό στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!