Πέφτει η αυλαία του 42ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου

 


Πέφτει η αυλαία 
του 42ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου

Την Κυριακή το βράδυ ολοκληρώνει τη λειτουργία του το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιείται  στην παραλία του Λευκού Πύργου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ολοκληρώνεται με επιτυχία ο Θεσμός αυτός στην πόλη μας.

Μέχρι σήμερα πάνω από τετρακόσιοι συγγραφείς υπέγραψαν τα βιβλία τους σε περίπτερα  των εκθετών – εκδοτών και παρουσίασαν  στο χώρο των εκδηλώσεων.

Στο θετικό απολογισμό εντάσσεται η αύξηση των επισκεπτών – βιβλιόφιλων σε περίπου 20% , αλλά και η αύξηση των πωλήσεων περίπου στο 10%.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου που ήταν αφιερωμένο σε δύο πολύ σημαντικούς Ποιητές τον Κωστή Παλαμά και τον Γιώργο Βαφόπουλο, είχε αρκετά αφιερώματα στο πρόγραμμά του, τόσο στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και στην εξέδρα με εκδηλώσεις λόγου και προβολής για τους ίδιους. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε  την συνεργασία με το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και τη Διεύθυνση Βιβλιοθηκών του Δήμου.

Εντυπωσιακές παρουσίες κυρίως νέων μουσικών, που συμμετείχαν με μπάντες και σχήματα στα εγκαίνια και καθ΄ όλη τη διάρκεια, παρουσιάσεις νέων βιβλίων, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις zumba, μουσικές για την παράδοση και τον χορό, βραδιές χορωδιών αλλά και κλασικού ρεπερτορίου με βιολί και πιάνο, εκδηλώσεις παρουσίασης παιδικών βιβλίων με δραματοποίηση, για την παιδική κακοποίηση, είναι αυτά που παρακολούθησαν οι συμπολίτες μας αλλά και οι επισκέπτες από όλη την ευρύτερη περιοχή.

Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού συνεχίζεται: 

Σάββατο 

ώρα 8.00 μ.μ.

1.Εκδήλωση λόγου « Λογοτεχνία, λήθη, μνήμη: η περίπτωση Βαφόπουλου» με ομιλητή τον εκδότη του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ  , λογοτέχνη Γιώργο Γιαννόπουλο

ώρα  9.00 μ.μ.

2. Μουσική εκδήλωση « Το ταξίδι της φυσαρμόνικας» σε ποίηση Κωστή Παλαμά με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη

Κυριακή

ώρα 8.30 μ.μ.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση Opera  Flamenco performance με τη Σοφία Κιορπέ

Ισμήνη Γιαννάκη

ώρα 9.00 μ.μ.

Συναυλία-αφιέρωμα για τον Γιάννη Σπανό με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια  Ντίνα Παπαϊωάννου. Είσοδος δωρεάν.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!