«Άρωμα» Κρήτης στις Κατασκηνώσεις Μελισσοχωρίου με τραγούδια του Ν. Ξυλούρη

 


«Άρωμα» Κρήτης στις Κατασκηνώσεις Μελισσοχωρίου με τραγούδια του Ν. Ξυλούρη

Μια εκπληκτική βραδιά με «άρωμα» Κρήτης απόλαυσε το κοινό στη συναυλία - αφιέρωμα στον «αρχάγγελο της Κρήτης», Νίκο Ξυλούρη, που έγινε το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στις Κατασκηνώσεις Μελισσοχωρίου και συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ωραιοκάστρου και τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Μελισσοχωρίου. Η εκδήλωση, που παρουσίασε η Μερόπη Κόπτση, άρχισε με χορούς από συλλόγους Κρητών, ενώ συμμετείχαν η Νίκη Ξυλούρη και η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Μελισσοχωρίου.


Το κοινό καλωσόρισε ο Γιώργος Τσιτσικλής από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Μελισσοχωρίου και χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης των εκδηλώσεων του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2023» για την ψυχαγωγία των πολιτών και την ανάδειξη των πολιτισμού και των δράσεων των συλλόγων.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο χαιρετισμό του είπε ότι «ο τόπος μας έχει ανάγκη από τόσο όμορφες εκδηλώσεις. Σχεδόν έναν αιώνα πριν, τότε που στην Μπάλτζια οι κάτοικοι διεκδικούσαν την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό, πληροφορήθηκα από την ιστορία του τόπου ότι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονταν από τον Όμιλο Φιλόμουσων Μπάλτζιας ήταν προς αυτή την κατεύθυνση κι αυτό με συγκινεί πραγματικά. Είστε άξιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης, είναι σπουδαίος ο τόπος, είναι ένδοξη η ιστορία, να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο πάθος να προσφέρετε. Είμαι βέβαιος ότι και για τις μελλοντικές εκδηλώσεις θα θέσετε τον πήχη ψηλά και θα τον ξεπεράσετε».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μουσικοί: Παναγιώτης Κουλούρης (τραγούδι), Στέλιος Παπασαβόγλου (βιολί), Κώστας Κράπης (κιθάρα),  Γιώργος Κοκκινίδης (πιάνο), Γρηγόρης Οικονόμου (κρουστά), Χρήστος Τσαϊρίδης (μπουζούκι, λαούτο) και Κώστας Γιαννακάκης (κόντρα μπάσο).

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!