Ο Δήμος Παύλου Μελά αποφάσισε να προσλάβει 113 σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο

 

Ο Δήμος Παύλου Μελά αποφάσισε να προσλάβει 113 σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο και να αυξήσει κατά 56% τις ανθρωποώρες για καθαριότητα στα σχολεία


Ο Δήμος Παύλου Μελά δίνει και πάλι έγκαιρα, απολύτως ξεκάθαρη λύση στο θέμα των σχολικών καθαριστριών, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα ότι δεν ‘’παίζει’’ με τα ζητήματα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και της υγιεινής – ασφάλειας των μαθητών / μαθητριών στους χώρους μόρφωσης.

Μετά την απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών και τη σχετική Ανακοίνωση (ΑΠ61784 / 21 Ιουλίου 2023) για τον μέγιστο αριθμό ωρών ημερήσιας απασχόλησης του προσλαμβανόμενου προσωπικού και τον μέγιστο αριθμό προσλαμβανόμενων ατόμων ανά Δήμο για τη νέα σχολική περίοδο, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μιχάλης Χριστοδούλου, η Διεύθυνση και το Τμήμα Παιδείας αποφάσισαν για το διδακτικό έτος 2023 – 2024, να υπερβούν τον μέγιστο αριθμό των ωρών που καλύπτει η Πολιτεία με την Απόφασή της, για τις 92 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σταυρούπολης – Πολίχνης – Ευκαρπίας και έκαναν ΠΡΑΞΗ άμεσα, τα παρακάτω:

Αυξάνονται οι ημερήσιες ώρες απασχόλησης των καθαριστριών από 464 που είχε αποφασίσει η Πολιτεία, σε 723,2 ώρες (αύξηση 56%).

Προσλαμβάνονται 113 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, αντί 71 (αύξηση 59%) που κάλυπταν οι εγκεκριμένες ώρες για αντίστοιχο πλήρες ωράριο (6,5 ώρες) ή 155 με 3ωρη ημερήσια απασχόληση που είχαν αποφασίσει τα αρμόδια Υπουργεία.

Τρέχει ήδη από τις 28 Ιουλίου, ο σχετικός διαγωνισμός από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Μητρώων και διαδικασιών προσωπικού του Δήμου Παύλου Μελά, για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων, συνολικά εκατό δεκατριών -113- ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης.

Από ίδιους πόρους του Δήμου Παύλου Μελά, καλύπτονται οι επιπλέον ανθρωποώρες καθώς και οι σχετικές δαπάνες των 532.605 ευρώ, κατόπιν αναμόρφωσης του τρέχοντος προϋπολογισμού που αντιστοιχεί στο 4μηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2023 και με ανάλογη πρόβλεψη κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2024. 

 

Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Μιχάλης Χριστοδούλου, με κοινή τους δήλωση υπογραμμίζουν τα εξής:

«Η διασφάλιση συνθηκών ατομικής και δημόσιας υγιεινής στις σχολικές μονάδες και τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι), είναι αυτονόητη υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εκάστοτε κυβερνήσεων και ιεραρχούνται στην κορυφή της καθημερινής μας ατζέντας.

Για τον Δήμο Παύλου Μελά, η λογική κόστους – οφέλους, δεν πρέπει να υιοθετείται στις πολιτικές που εφαρμόζουμε στην  υγιεινή και ασφάλεια της μαθητικής κοινότητας και των εργαζόμενων σε αυτήν. Οι εγκεκριμένες ώρες της Πολιτείας δεν επαρκούν για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών στα σχολικά κτήρια και η διαφαινόμενη υποστελέχωση της σχολικής καθαριότητας αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή και τον υπηρεσιακό μηχανισμό, όχι με εξαγγελίες και υποσχέσεις αλλά με συγκεκριμένες ενέργειες που είναι στη φάση υλοποίησης, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  και διασφαλίζουν έμπρακτα ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δήμου Παύλου Μελά έχουν πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση με αξιοπρέπεια και την απαιτούμενη καθημερινή καθαριότητα στα σχολεία, πριν, μετά το μάθημα και στα διαλείμματα».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!