Βασίλης Ρόκος- "Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να συλληφθεί ο κακοποιητής αδέσποτων ζώων στην Καλαμαριά"

 


Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης αδέσποτου ζώου το οποίο συνέβη σε περιοχή της Καλαμαριάς, η ομάδα της ΣΥΝ-εργασίας κι εγώ ο ίδιος εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και ζητάμε από τις αρμόδιες Αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε έρευνες ώστε να συλληφθεί ο υπαίτιος αυτής της αναίσχυντης πράξης.

Σύμφωνα με καταγγελία συμπολίτη μας, η οποία αναρτήθηκε στα social media, σε περιοχή της Καλαμαριάς  (Παπανδρέου - Αγ. Ιωάννης)  κυκλοφορεί άτομο το οποίο κακοποιεί αδέσποτα ζώα κατ' εξακολούθηση. Συγκεκριμένα έχουν βρεθεί γατάκια με αποκολλημένη γνάθο ή με άλλους τραυματισμούς που οφείλονται σε βίαιες ενέργειες.  

Η ευαισθησία μου απέναντι στα ζώα είναι πολύ έντονη από παιδική ηλικία, όπως και η φιλοζωική μου δράση.

Προσφάτως είχα υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι που το είχε χτύπησε αυτοκίνητο, εγκαταλείποντάς το τραυματισμένο. Δυστυχώς κάποιος ή κάποιοι έριξαν φόλα μέσα στην αυλή της οικίας μου, με αποτέλεσμα το κουτάβι να βρει φριχτό θάνατο.

Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας και φιλόζωος, συλλέγοντας πληροφορίες από την τομεάρχη φιλοζωίας της ΣΥΝ-εργασίας, κα Βούλα Τζάνου για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και της πάταξης της κακοποίησής τους, οι προτάσεις μας είναι οι κάτωθι:

1. Ενίσχυση των Υπηρεσιών Αδέσποτων Ζώων: Αύξηση του προϋπολογισμού από την περιφέρεια για τις υπηρεσίες αδέσποτων ζώων, προκειμένου να βελτιωθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις και να δημιουργηθούν νέες.

2. Προγράμματα Στείρωσης και Εμβολιασμού: Εφαρμογή προγραμμάτων στείρωσης και εμβολιασμού για τα αδέσποτα ζώα, προκειμένου να ελεγχθεί ο πληθυσμός τους και να προστατευτούν από ασθένειες.

3. Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση: Οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκστρατειών ευαισθητοποίησης για την προστασία των αδέσποτων ζώων και την προώθηση της υιοθέτησης. Αυτό περιλαμβάνει εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία, εργαστήρια, και άλλες δραστηριότητες.

4. Συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ): Ενίσχυση της συνεργασίας με ΜΚΟ που ασχολούνται με την προστασία των ζώων, προκειμένου να επωφεληθούν από την εμπειρία, τη γνώση και τους πόρους τους.

5. Νομοθετικές Πρωτοβουλίες: Προτάσεις για την τροποποίηση ή την ενίσχυση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία των αδέσποτων ζώων, την κακοποίηση ζώων και την υιοθέτηση.

6. Δημιουργία Συστήματος Υιοθέτησης: Εφαρμογή ενός συστήματος υιοθέτησης που θα διευκολύνει την υιοθέτηση αδέσποτων ζώων από πολίτες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός online πλατφόρμας για την παρουσίαση των διαθέσιμων για υιοθέτηση ζώων, την παροχή πληροφοριών για τη διαδικασία υιοθέτησης, καθώς και την παροχή υποστήριξης μετά την υιοθέτηση.

7. Προώθηση της Εθελοντικής Συμμετοχής: Ενθάρρυνση της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών στη φροντίδα και προστασία των αδέσποτων ζώων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την οργάνωση εθελοντικών προγραμμάτων και την παροχή κατάρτισης και υποστήριξης στους εθελοντές. 

8. Ενίσχυση των Τοπικών Κτηνιατρικών Υπηρεσιών: Ενίσχυση των τοπικών κτηνιατρικών υπηρεσιών, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες των αδέσποτων ζώων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την πρόσληψη περισσότερου προσωπικού, την αναβάθμιση του εξοπλισμού και την εκπαίδευση του προσωπικού.

9. Δημιουργία Πάρκων για Ζώα: Δημιουργία ειδικών πάρκων για ζώα, όπου τα αδέσποτα ζώα θα μπορούν να ζουν σε ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, ενώ θα παρέχονται και ευκαιρίες για υιοθέτηση. 

10. Εφαρμογή Τεχνολογίας: Χρήση τεχνολογίας, για την παρακολούθηση και την προστασία των αδέσποτων ζώων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανεύρεση χαμένων ζώων όπως και στην πρόληψη της εξαφάνισης ή της κακοποίησής τους.

11. Ενίσχυση των Ποινών για Κακοποίηση Ζώων: Προώθηση της ενίσχυσης των ποινών για κακοποίηση ζώων, όπως έχει δικαίωμα ο περιφερειάρχης να ασκήσει πρόταση στην κυβέρνηση προκειμένου να αποτραπεί η κακομεταχείριση και να προστατευτούν τα ζώα.

12. Δημιουργία Ειδικών Ομάδων Παρέμβασης: Σύσταση ειδικών ομάδων παρέμβασης που θα ανταποκρίνονται σε καταγγελίες για κακοποίηση ή εγκατάλειψη ζώων.

Ήρθε η ώρα να πατάξουμε τα φαινόμενα βίας απέναντι σε αυτές τις ψυχούλες και αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο οργανωμένο και με σχεδιασμό από την Περιφέρεια. Για ακόμη μία φορά κάνουμε έκκληση προς τις αρμόδιες Αρχές να επιληφθούν της συγκεκριμένης υπόθεσης ώστε να συλληφθεί και να τιμωρηθεί το άτομο που αρέσκεται να κακοποιεί τα αδέσποτα ζωάκια.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Ρόκος-Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

 


 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!