Κ. Ζέρβας: «Θα επιθυμούσα ο προεκλογικός αγώνας να γίνει με καθαρούς όρους»

 


Κ. Ζέρβας: «Θα επιθυμούσα ο προεκλογικός αγώνας να γίνει με καθαρούς όρους»

Τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα με καθαρούς, αυτοδιοικητικούς όρους και σεβασμό στον πολίτη ζήτησε απόψε (21/08) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι θα ήταν λάθος «να γενικευτεί μια τακτική σκανδαλολογίας και βρώμικου πολέμου με ψηφοθηρικές στοχεύσεις». «Ίσως ορισμένοι το επιχειρήσουν. Ίσως για αυτούς να είναι μονόδρομος. Όμως πιστεύω βάσιμα ότι αυτοί θα είναι μια δραματική μειοψηφία», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι διακρίνονται από έναν πολιτικό πολιτισμό, που, όπως χαρακτηριστικά είπε, αποτελεί οξυγόνο για τη δημοκρατία.

«Όσοι επιλέξουν να επενδύσουν στην πόλωση, στην τοξικότητα και στον διχασμό -δυστυχώς έχουμε δει αρκετά τέτοια στοιχεία στην τελευταία αυτή περίοδο-  μάλλον θα μείνουν μια παραφωνία σε ένα σκηνικό εξέλιξης, ανάπτυξης και αυθεντικού ενδιαφέροντος για την πόλη και την εξέλιξή της», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Ζέρβας κάλεσε τους υποψηφίους να καταθέσουν ιδέες, προτάσεις και προγράμματα, λέγοντας: «Να μιλήσουμε όλοι θετικά για τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης. Η πόλη του 2023 δεν είναι ίδια με αυτή του 2015, του 2019. Έχουμε κάνει άλματα, παράλληλα όμως αντιμετωπίζουμε πολλές νέες προκλήσεις. Η οικονομία της πόλης έχει πάρει μπροστά και αυτό φαίνεται παντού γύρω μας: τουρισμός, επενδύσεις εταιρειών, ολοκλήρωση υποδομών. Δίπλα στα θετικά αυτής της εξέλιξης πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις νέες επιβαρύνσεις που αναπόφευκτα δημιουργούνται ως συνέπειες της εξέλιξης της πόλης μας».

 

Συγκεκριμένη ατζέντα για την πόλη

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη έχει συγκεκριμένη ατζέντα, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτό έχει συμβάλει αποφασιστικά η παρούσα Δημοτική Αρχή, «έχοντας σπάσει τον αέναο κύκλο μιας διαρκούς διαβούλευσης, που στην πραγματικότητα είχε αποδειχθεί ωδή στην ακινησία».

»Δικός μου στόχος είναι να μη χάσει η Θεσσαλονίκη ούτε ένα ευρώ ούτε μία ημέρα ούτε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο ούτε μία ευκαιρία. Να μην ακυρωθεί ποτέ ξανά κανένα μεγάλο έργο, να μην ανακοπεί η αναπτυξιακή της τροχιά, να μη στρέψουμε την πλάτη μας στην εξέλιξη. Δικός μου στόχος ήταν και παραμένει πλάι στον δημόσιο διάλογο για το μέλλον της πόλης να υπάρχουν εργοτάξια, να γίνονται έργα ανασυγκρότησης και αναζωογόνησης του αστικού ιστού, να έχουμε στα χέρια μας μετρήσιμα αποτελέσματα, να έχουμε θέσεις εργασίας, παράλληλα βέβαια με μια παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και ελκυστικότητα της πόλης μας», πρόσθεσε.

 

Ευχαρίστησε τον Γιώργο Ορφανό και τον Σπύρο Βούγια

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στην πρόσφατη αποχώρηση του Γιώργου Ορφανού από την υποψηφιότητα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι «παρά το γεγονός ότι για τέσσερα χρόνια υπήρξε μια αντιπολιτευόμενη φωνή και δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Γιώργος Ορφανός πάντοτε ενεργούσε πολιτικά, πάντοτε με ευγένεια και ήθος και πάντοτε σεβόμενος τα διακριτά δημοκρατικά όρια». Ο κ. Ζέρβας τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του, όπως και στον Σπύρο Βούγια, που επίσης δεν θα λάβει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές μετά από μακρά πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!