Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικεί δύο νέους ευρωπαϊκούς τίτλους για την πόλη

 


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικεί δύο νέους ευρωπαϊκούς τίτλους για την πόλη – Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει κατηγορία, μπαίνει σε όλους τους χάρτες»

Τους τίτλους «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2024» και «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού 2024» διεκδικεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε απόψε (21/08) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει κατηγορία και μπαίνει σε όλους τους χάρτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Μιλώντας για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού, ο κ. Ζέρβας σημείωσε: «Θα διευρύνουμε το αθλητικό μας καλεντάρι, που ούτως ή άλλως περιλαμβάνει πληθώρα διοργανώσεων υψηλού επιπέδου. Ήδη για την επόμενη χρονιά έχουν δρομολογηθεί 60 αθλητικές διοργανώσεις», είπε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι «η Θεσσαλονίκη, που είναι στενά συνδεδεμένη με τον αθλητισμό, μέσω αυτού του τίτλου θα γίνει ακόμα πιο αναγνωρίσιμη παντού στον κόσμο».

 

Ο δεύτερος ευρωπαϊκός τίτλος τον οποίο διεκδικεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αυτός της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού, σχετίζεται με τη βιωσιμότητα στον τουρισμό και τη χρήση έξυπνων συστημάτων. «Η προβολή της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα μας», τόνισε ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη καταγράφει θεαματικές επιδόσεις στον τομέα του τουρισμού.

 

Η νέα παραλία κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού

«Η Formula 1 έρχεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης», ανακοίνωσε απόψε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας γνωστό ότι στις 23 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί στη νέα παραλία το showrun της Red Bull σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με χορηγία του ομίλου Alumil, προσελκύοντας χιλιάδες λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού από Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Συγκεκριμένα το μονοθέσιο της Red Bull Racing που πήρε τον τίτλο της Formula 1 το 2011 θα τρέξει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ένα εντυπωσιακό event επίδειξης από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το Μακεδονία Παλλάς.

 

Θεσσαλονίκη πόλη των επενδύσεων

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε επίσης στο νέο project για την ανάπλαση του ΦΙΞ με προϋπολογισμό άνω των 150 εκατ. ευρώ, που θα παρουσιαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου από την εταιρία Dimand.

 

«Η δυτική Θεσσαλονίκη είναι το next big thing. Εκεί θα χτυπάει η καρδιά της πόλης τα επόμενα χρόνια. Δώσαμε βαρύτητα στη δυτική Θεσσαλονίκη όλα αυτά τα χρόνια και χαιρόμαστε πολύ για αυτό», τόνισε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος έκανε ξεχωριστή αναφορά στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που δημιούργησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Cisco στον χώρο των παλαιών δημοτικών σφαγείων αλλά και στο έργο της δημιουργίας Μουσείου Ολοκαυτώματος κι ενός μητροπολιτικού πάρκου 60 στρεμμάτων στην περιοχή πέριξ αυτού.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!