Συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου κ. Δρόσου Τσαβλή με τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ κ. Συμεών Διαμαντίδη


Συνάντηση του Υποψήφιου Δημάρχου κ. Δρόσου Τσαβλή με τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ κ. Συμεών Διαμαντίδη

Για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη συζήτησαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Συμεών Διαμαντίδης στη συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα στην έδρα του συνδέσμου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι τρόποι με τους οποίους αγορά, εξαγωγείς, δημοτικές αρχές θα συνεργαστούν ώστε να αποδώσουν στη Θεσσαλονίκη την παραγωγική ισχύ που της αξίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ αναφέρθηκε στην εξέλιξη του Μακεδονικού Σήματος και τις ενέργειες που απαιτήθηκαν προκειμένου συντονισμένα να καταφέρει ο Σύνδεσμος  να υπερκεράσει τα προβλήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τόνισε τις κινήσεις τις οποίες κάνει συντονισμένα ο ΣΕΒΕ σχετικά με την εξωστρέφεια της πόλης και της χώρας, κινήσεις τις οποίες μπορεί να ακολουθήσει ο Δήμος προκειμένου να περάσει στην επόμενη μέρα της βιώσιμης ανάπτυξης. Μάλιστα στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ ανέφερε και τη βοήθεια που μπορεί να παρέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον τομέα αυτόν.


Κοινή συνισταμένη οι συνέργειες των φορέων: της αγοράς, των πανεπιστημίων, των επιμελητηρίων, του λιμανιού, του σιδηρόδρομου ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί συντεταγμένα η πόλη.

Από τη συζήτηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η επίδραση του πολέμου στην Ουκρανία στις εξαγωγές, που οδήγησε αναγκαστικά στην αναζήτηση νέων αγορών στον κόσμο.

Τέλος, τέθηκε επί τάπητος και η Ίδρυση Δημοτικών Ιατρείων, ένα από τα εμβληματικά σημεία του προγράμματος της παράταξης «Όλοι Εμείς» για την πραγματοποίηση του οποίου συζητήθηκε η πιθανή συνδρομή του ΣΕΒΕ.

Μαζί με τον κ. Τσαβλή ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:  Δημήτρης Δάφτσιος, Μαρία Δελίδου, Έλλη Θεοδωρίδου, Ειρήνη Καπλάνη, Ραφαήλ-Δημήτριος  Κυριακίδης, Ίων Λαδόπουλος, Ντάνης Λαδόπουλος, Δημήτρης Μητσηνάκης, Μαρία Μπαγανά, Αχιλλέας Σενκιέργκης και Δημήτρης Τζουμαλάκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!