Δήμος Νεάπολης - Συκεών: Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες για τα έργα "χαμηλής όχλησης"


Τι προβλέπει ο νόμος για την αποκατάσταση του οδοστρώματος από τις εργασίες κατασκευής δικτύου για την τοποθέτηση οπτικών ινών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Νεάπολη και Συκιές

Έργα κατασκευής δικτύου για την τοποθέτηση οπτικών ινών βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο σε περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Νεάπολης και Συκεών.

Με βάση το ΦΕΚ 4002/Β΄ 29.7.2022 τα έργα αυτά χαρακτηρίζονται ως «χαμηλής όχλησης», ωστόσο επειδή ενδέχεται να προκαλέσουν ζητήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών βρίσκεται σε εγρήγορση για να διασφαλίσει την τήρηση των όρων με τους οποίους έχει δοθεί η σχετική άδεια.

Για την έκδοση άδειας διέλευσης στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αλλά και γενικότερα στις εταιρείες κοινής ωφέλειας το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών έχει εγκρίνει σχετικό κανονισμό στον οποίο περιγράφονται με ακρίβεια οι υποχρεώσεις τους αλλά και τα πρόστιμα που προβλέπονται σε περίπτωση που δεν τηρούνται.

Όπως είναι γνωστό, στα έργα «χαμηλής όχλησης» οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν σχετική άδεια αν ο φάκελος που κατατίθεται είναι πλήρης.

Μεταξύ των υποχρεώσεων που έχουν οι εταιρείες είναι και η επαναφορά όλων των υποδομών στην προηγούμενη κατάσταση, με την ολοκλήρωση των εργασιών μέσα σε χρονικό διάστημα 48 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι για την αποφυγή του ελληνικού «ράβε-ξήλωνε» και με αφορμή την έναρξη του μεγάλου έργου ασφαλτοστρώσεων 100 οδών ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είχε αποστείλει τέσσερις αλλεπάλληλες επιστολές στις υπηρεσίες και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινής ωφέλειας, καλώντας τες να ολοκληρώσουν μέχρι την έναρξη του έργου τις όποιες παρεμβάσεις σχεδίασαν. Μάλιστα η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων στο τελευταίο της έγγραφο διευκρίνιζε ότι «μετά το πέρας των οδοκατασκευών και για τα επόμενα πέντε έτη δεν θα δεχτεί ουδεμία επέμβαση».

 Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!